4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Hódító Gyógyítók az Ultrabalatonon

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház futócsapata, a Hódító Gyógyítók idén is teljesítette – immáron 3. éve – az Ultrabalaton kihívását. Május 11-12- én éjjel-nappali folyamatos aktivitással, 10 fővel, 2 kerékpáros kísérővel körbefutottuk a Balatont 22 óra 14 perc alatt. Így az 1500 induló egyéni és csapat között biztos középmezőnyben végeztünk.
Az idei év 221 km-ének különlegessége a rajt-cél helyszín változása volt, hiszen Balatonfüredről indultunk és itt is végződött a kör. A viharos időjárás előrejelzéssel dacolva szerencsésnek mondhatjuk magunkat, éjszaka csak egyszer 1 óra „fürdetést” kaptunk, de ez sem szegte kedvünket. Ismételten egy jó hangulatú, egyéni teljesítményekkel bővelkedő, kitartást bizonyító EGYÜTTES-futásban vettünk részt. Külön érdeme csapatunknak, hogy az utolsó percek személyi változásait is nagyon rugalmasan kezeltük, egyre többen vagyunk, így tartalékok beállítása is könnyen ment. Nem kis büszkeség folyamatos fejlődésünk, hiszen csapatunk minden egyes tagja félmaratonista, illetve idén már 5 tagunk a maratonisták táborát bővíti.
Köszönjük a kórház támogatását és gratulálok minden Hódító Gyógyítónak:

Dr. Bálint Zoltán

____________________________

A hétvégén 13. alkalommal került megrendezésre az ország egyik legnagyobb futóversenye, az UltraBalaton, amin szép számmal jelentek meg ceglédi futók. Akár egyéniben, akár csapatban teljesítve, ez a verseny sokkal összetettebb és megterhelőbb, mint egy átlagos futóverseny. A versenyzőknek “csak egy kört” kellett teljesíteniük, de azt a Balaton körül. A rajt szombaton hajnali 4- től volt, félpercenként indítottak egy csapatot egészen délután negyed 6-ig. A célba pedig vasárnap délután 3-kor ért be az utolsó csapat. A 221 km-es távon összesen 1363 m emelkedő van, végig kell futni az éjszakát, és a váltópontokhoz való eljutásról is gondoskodni kell. Az idei évben éjféltől reggel 7-ig még esővel, hideg és erős szembeszéllel is meg kellett küzdeniük a futóknak.
A nehézségek mellett jelen van a jó hangulat, életre szóló élmények és új baráti kapcsolatok születnek.
A versenyen több, mint 13 ezer ember futott. A több, mint 22 ceglédi futó, 8 csapat tagjaként vett részt az eseményen. A csapatok nem csak sikeresen teljesítették a távot, hanem a középmezőnyben, vagy annál előbb értek célba.
A versenyzőknek legalább egy félmaratont kellett teljesíteniük, de többen elérték a maratoni távot is. Kiemelkedően többet futott Herczeg Tamás, aki három fős csapattal nevezett, 86 km-t futott a verseny ideje alatt és a kategóriájukban a legjobb harmadban végeztek. A 8 fős férfi váltó győztes csapatának tagja volt Licsák Zoltán, ők 14 óra 44 perc alatt teljesítették a távot, amivel az abszolút 4. helyezettek lettek.
A ceglédi térségből egyéni indulónk is volt, Ecser Gábor, aki 17 órán keresztül emberfeletti erővel futott, de sajnos 123 km-nél fel kellett adnia a versenyt. Ez is hatalmas teljesítmény, s nem ijedt meg a nehézségektől, a jövő évi UltraBalatonon ismét egyéniben fog rajthoz állni.

Farkas Zsolt

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....