9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Utcafórumon a Jobbik elnöke

Utcafórumot tartott Cegléden május 16-án Sneider Tamás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke a Nagypostánál. A járókelőkkel, érdeklődőkkel és pártszimpatizánsokkal a migráció és a korrupció témájában beszélgetett.

Mint Horváth Gábor a Jobbik önkormányzati képviselője lapunknak beszámolt, a ceglédi lakosok arról tájékoztatták a pártelnököt, hogy Cegléden is hangsúlyos probléma a migránsok jelenléte. Elsősorban az idénymunkáknál jelennek meg ukrán, román és más elmaradt keleti régióból származó munkások, akik alacsony bérért dolgoznak a termőföldeken, gazdaságokban. – Említhetném, hogy Ugyerben egy tehenészetben indiai és pakisztáni munkások is dolgoznak, de láthatók a termőföldek mellett a román kisbuszok tömegei is. Erről panaszkodtak a ceglédi lakosok Sneider Tamásnak – mondta el a képviselő. – A munkáltatók szállást építenek nekik és külföldön hirdetésekben toboroznak. A bérek tudatos alacsonyan tartásával hátrányba kerülnek a magyar munkavállalók és inkább külföldön keresik a megélhetést. Ráadásul a miénktől jelentősen eltérő a kulturájuk ezeknek a csoportoknak, elég például a bűnözési rátákra gondolni Ukrajnában vagy Romániában.

Az utcafórumon az is elhangzott, hogy a Fidesz tematizálta a közbeszédet a migráció témájával, hogy elterelje a figyelmet az igazi problémáról a korrupcióról. A Jobbik elsősorban a korrupciós ügyek felgöngyölítését tűzte ki célul, Cegléden is. (Fotó: Farkas Zsolt)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....