13.3 C
Cegléd
2024. április 25. csütörtök
spot_img

Fejlődő Újváros 

Célegyenesbe ért az önkormányzati ciklus, ebben az évben ősszel helyhatósági választásokat tartanak Cegléden is. A választók tájékoztatására a Ceglédi Panorámában egy cikksorozatban lapszámonként egy-egy önkormányzati képviselőt kérdezünk az elmúlt években végzett munkájáról és terveiről. Most az 6. számú választókörzet képviselőjét ifj. Károly Ferencet kérdeztük.

– Hogyan értékeli képviselői munkáját? Sikerült-e megvalósítani, amit célként kitűzött, sikerült-e beváltani a választási ígéreteket?

– Mindenekelőtt köszönöm, hogy az Önök jóvoltából 17 éve képviselhetem az Újvárost Cegléd város Képviselő-testületében, és dolgozom azon, hogy minél élhetőbb, szebb és tisztább legyen a környezetünk. Szeretném bemutatni a fejlődő Újvárost Önöknek, milyen fejlesztések, változások történtek az elmúlt években a körzetemben.

Elmondható, hogy számos kiváló üzlet van végre az Újvároson is, amelyek nagy része családi vállalkozásként ceglédi, újvárosi családok megélhetését biztositja. A Kőrösi út – Hattyú utca sarkán bezárt élelmiszerüzlet helyén újranyitott egy bevásárló komplexum, cipőüzlettel, drogériával, élelmiszer áruházzal. Körzetünkben található több pékség, élelmiszer üzletek, és hentes is és a város egyik legjobb cukrászdája is itt van, valamint egy, a városban szinte mindenki által ismert zöldség-gyümölcs kereskedés is itt található. Virágüzlet, gyógyszertár, óvoda, 2 orvosi rendelő, valamint lottózó két helyen is. Több étterem kínálatából lehet választani. Nagy örömömre szolgál, hogy rengeteg embert napi szinten megmozgató tollaslabdacsarnok épült, ide sorolnám a lovastanyát is, amit szintén sok ember látogat.

Nem szabad elmenni az egyéb, a körzetben történt fejlesztések mellett sem. Az önkormányzat sikeresen felállította a mezőőrséget és sikerült rendeznie a polgárőrség helyzetét is, valamint újjáalakult a közterület felügyelőség, akik itt az Újvároson is sokat segítettek a közbiztonság javulásában a rendőrséggel karöltve. Gyalogátkelőhely létesült a Petőfi utca és a Déli út kereszteződésében. A környezetünk javítása érdekében is sokat próbáltunk tenni: fákat ültettünk a Mizsei úton és a Vörösmarty téren. Az újvárosi köztemetőnél ideiglenes parkolót alakítottunk ki, ezen felül a város segítségével rendbe tettük a temetőt. Új kutak, szemetes edények létesültek, hangosítás és világítás fejlesztés, járdabővítés volt.

Szeretném még megemlíteni, hogy nagy probléma oldódott meg azzal, hogy a nagy kamionokkal rendelkező vállalkozók áthelyezték telephelyeiket a vállalkozói övezetekbe. Csapadékvízelvezetés tekintetében még mindig rengeteg a teendő, de folyamatosan fejlődünk ezen a területen is. A Török Ignác, Földváry Károly, a Várkonyi István utcák, a Vörösmarty tér vízelvezetése kompletten megoldódott. A víztározó tó még soha nem volt kikotorva, örültem, hogy most ez is megtörtént, valamint magát az épületet és vízépítési műtárgyakat is rendbe tették a szakemberek. A G1-G2 csatorna teljes takarítása is rendszeresen zajlik. Az utcák csatornázása után megsüllyedt útszakaszok hamarosan javítása kerülnek, ilyen például a Várkonyi István utca. A Hattyú, Sarló, Madár és Csutak Kálmán utcák környékén viszont még van mit tenni vízelvezetés tekintetében. A vízelvezető rendszerek további javítását és fejlesztését a jövőben is fontosnak tekintem.

Büszke vagyok arra, hogy a külterületen a sűrűn lakott részeken közvilágítási hálózat épült ki, valamint belterületi részeken is számos helyen voltak hálózatfejlesztések és lámpapótlások (Akácos u., Nádasdi u., Újvárosszél, Vörösmarty tér, stb).

Nagyon fontos szerintem, hogy már csak 2 utca egy-egy része maradt földes (Újvárosszél egy része és a Kossuth Lajos utca egy kisebb szakasza). A körzetem belterületi részén minden utca aszfaltos vagy útalappal ellátott már, valamint csatornázott lett. Új aszfaltburkolatot kapott a Béla utca, a Török utca, a Vörösmarty tér, illetve a Báthori utcai óvodánál parkoló került kialakításra. Új járda épült a Vörösmarty téri üzletek előtt, valamint a cukrászdánál, továbbá a Vett úti híd és a Mizsei úti kerékpárhíd is újjáépítésre került. A buszmegállók felújítása és egyben fedetté tételét is sikerült elérnünk. Külterületen az utak fejlesztése is folyamatos a körzetben, új útalapot kapott az Értem dűlő. A térfigyelő kamerák bővítését és fejlesztését is fontosnak tartom. A Déli út Kőrösi út kereszteződésénél és az Újvárosi Temetőnél, a Mizsei úton és Várkonyi utcán, vagy akár a Vörösmarty téren lettek kamerák.

– Mit tart képviselői munkája legnagyobb eredményének ebben a ciklusban?

– Véleményem szerint a város egyik legszebb parkja a Vörösmarty tér, amelynek végre olyan szerepe van a körzet és a város életében, amiről csak álmodtam, ezért ezt mondanám a legnagyobb eredménynek. A Városi gyereknap állandó helyszíne lett, de hétköznap és hétvégén esténként is több százan látogatják a parkot. Létesült itt strandröplabda- és focipálya (új hálókkal), lábtenisz lehetőség is adott, szalétli, új padok és asztalok épültek. A játszótér folyamatosan bővült új elemekkel, csúszdavárral és rugós játékokkal, valamint a város első és egyetlen kültéri fitness parkja is itt jött létre. Található kültéri pingpongasztal, lakatfal, és maga a KRESZ park is számos lehetőséget kínál az ide látogatóknak. Kiépült a közvilágítás is a téren. Igazán népszerű lett a park, végre belaktuk. Továbbá állandó áramvételi lehetőséget is sikerült biztosítanunk a téren tartandó rendezvényekhez, hiszen Újvárosi Zenés Esték néven programsorozatot indítottunk el, s tartottunk itt majálist is. A gyerekek számára Balesetmegelőzési Napot és Picúr Futamot is rendeznek minden évben. Külön büszkeség számomra, a Városháza udvarán tartott Nyáresti Vigadalom szervezése is, amelyen sok száz nóta kedvelővel találkozhatunk évről évre.

A képviselői munka egyik legfontosabb pillére, hogy folyamatos kapcsolatot tartok a körzetben élőkkel, fogadóóráimat rendszeresen megtartottam, az állandó kapcsolattartás érdekében itt és telefonon is elérhető vagyok, hogy segítsek a különböző kérések, észrevételek teljesítésében. (Fogadóóra: minden hónap első keddje, 17 óra, Báthori u. óvoda)

– Amennyiben pártja és a választók bizalmat szavaznak a következő ciklusra is: mit tart a legfontosabb megoldandó problémának, milyen megoldási javaslatai, tervei vannak a körzetében?

– A képviselői munkám igyekeztem a sok év alatt mindig korrekten végezni, folyamatosan tartottam a kapcsolatot a lakossággal fogadóóráimon és sokszor voltak utca és lakófórumok is, ez nagyon fontos a jövőre nézve is. Tudom, hogy a körzetem honnan indult 2002-ben, amikor először választottak meg képviselőnek és az évek alatt mi történt, valamint azt is pontosan tudom, hogy miket szeretnék még elérni a jövőben, mire van szükség a körzetemben. A teljesség igénye nélkül néhány feladat:

Szeretném elérni, hogy végre megépülhessen a kerékpárút Nagykőrös és Csemő irányába, de ehhez állami támogatásra van szükség. Reményeim szerint a közeljövőben elkezdődhet ez a kivitelezés.  A jelenleg útalapos utak végleges aszfaltozását szeretném véghezvinni (Újváros szél, Kossuth Lajos utca, Kossuth köz, Sugár utca vége, Csutak Kálmán vége, Daru utca, Forgács Endre utca), illetve a rossz állapotban lévő jelenleg már aszfaltos utakat újra aszfaltoztatni (Hattyú utca, Bodrog utca, Nádasdi utca, Földváry Károly utca, stb.)

Megoldásra vár a Kőrösi út – Déli úti kereszteződés problémájának rendezése kihelyezett lámpákkal vagy körforgalommal, de sajnos itt a Magyar Közút jóváhagyása, közbenjárása nélkül egyelőre nem sikerült célt érni. De nem adom fel!

A belterületi kerékpárúthálózat bővítését is fontosnak tartom, szeretném elérni, hogy az Alszegi úti kerékpárút összeérjen a Kőrösi útival, a Déli út mentén végig kerékpárút épülhessen, valamint a Kőrösi úton végig kerékpározhassunk a Hattyú utcától az Újvárosi temetőig, illetve onnan Nyársapátig. Mint korábban említettem már, szeretnék további kamerákat szereltetni a Vörösmarty térre, ugyanis legnagyobb bánatomra rendszeresek a rongálások és károkozások.
Sajnos, egy régóta fennálló probléma megszüntetése még mindig előttem áll, ez a sertéstrágyaszag ügye, melyben rengeteget próbáltunk tenni, de sajnos nincs hatáskörünk, ennek ellenére mindent megteszek a továbbiakban is a körzet lakói közérzetének javításáért.
Szeretném továbbá a külterületi utakat is rendbe tenni, az útalap építéseket tovább folytatni külterületen is.

– Képviselői munkája mellett mivel foglalkozik, mi a kedvenc szabadidős tevékenysége?

– A Magyar Telekom Partnereként dolgozom, 21 üzlet üzemeltetéséért felelek. Szabadidőmben a legtöbb időt a családommal és a barátaimmal töltöm. Szeretek utazni, kirándulni, mulatni és nótázni. Sajnos a hangom nincs meg hozzá, de a nagymamámtól örököltem a magyarnóta szeretét, igy nagyon sok nótát tudok, igazi lelki feltöltődés nekem a magyarnóta. Téli szezonban, ha tehetem szívesen hódolok a síelés örömeinek, nyáron pedig a Balaton nekem a Riviéra, hétvégente sok időt töltök ott, amennyiben időm és munkám engedi. Nagyon szeretek főzni a barátaimnak, ez igazán kikapcsol.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...