14.4 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Ciklusértékelő a 9. körzetről

Célegyenesbe ért az önkormányzati ciklus, ebben az évben ősszel helyhatósági választásokat tartanak Cegléden is. A választók tájékoztatására a Ceglédi Panorámában egy cikksorozatban lapszámonként egy-egy önkormányzati képviselőt kérdezünk az elmúlt években végzett munkájáról és terveiről. Most a 9. számú választókörzet képviselőjét Kónya Ágnest kérdeztük.
– Hogyan értékeli képviselői munkáját? Sikerült-e megvalósítani, amit célként kitűzött, sikerült-e beváltani a választási ígéreteket?
– Az elmúlt 5 évben jelentős eredményekről tudok beszámolni. Az útépítések tekintetében a Görbe és Sátor utcák le lettek aszfaltozva, ahogy az Ölyv utca is a külterületi utak pályázat keretében. Látványos és nagy eredmény az Összekötő út teljes felújítása, a bekötő útszakaszokkal együtt. Bízom benne, hogy minden itt élő és erre járó lakos megelégedésére szolgál. Útalappal lett ellátva a Téglagyár utca, a Lugas köz, a Citera utca, valamint a Csíkos szél egy szakasza – reményeim szerint ezek a munkák is folytatódnak. Csapadékvíz elvezető árkok kerültek kialakításra a felújított, valamint az új útalapos utcák mellett, továbbá az Egres közben. A Pesti úton és az Összekötő úton is zajlottak járdaépítések, és itt említeném meg a Felszegi úti kerékpárút elkészítését is, ami indokolt volt, hiszen ez a kerékárút teremti meg a kiemelt fontosságú Pesti úti és Széchenyi úti kerék-párút közötti biztonságos kétirányú közlekedést egy nagy személy- és tehergépjármű forgalommal érintett szakaszon. A közlekedés-biztonság kérdésében is tettünk lépéseket: domború tükör került kihelyezésre az Ilona és Nótás utca kereszteződésében, valamint gyalogátkelöhely létesült a Bajcsy-Zsilinszky úton is. Ezt a körzetet sem kerülte el a közvilágítás fejlesztés: a Nagy-Közép úton, a Makács és Benyus dűlön új rendszer lett kiépítve, de figyelembe vesszük az igényeket az egyéni lámpatestekre is. Öröm számomra, hogy a Dózsa téri játszótér új játékelemekkel bővült, a meglevő elemeket felújították és napvitorlák is kihelyezésre kerültek.
Fontosnak tartom az utak, járdák karbantartása mellett a parkosítás kérdését is. Növények kerültek kitelepítésre a Felszegi, Kátai és Széchenyi utak találkozásánál, az Idősek Otthona előtt, a Bajcsy-Zsilinszky úton, vagy akár a Dózsa téren és a Dózsa szobor környékén is. Ezeken a helyeken levendulakertet is kialakítottunk. Fontos megemlíteni a Görbe utca fásítását is. Ígéretem volt a földes utcák szilárd burkolattal való ellátása. Ez körzet az egyike a legtöbb földes úttal rendelkező körzetnek, így minden évben készült új útalap, illetve aszfaltozás.
– Mit tart képviselői munkája legnagyobb eredményének ebben a ciklusban?
– Meglátásom szerint minden területen sikerült fejlődni. Sikernek tartom, hogy a hozzám forduló lakosok problémáinak nagy részét sikerült megoldani. Lényegesnek tartom kiemelni, hogy a városközponttal párhuzamosan fejlődik ez a városrész is. A Kulturális, Oktatási- és Népjóléti Bizottság elnökeként nagy öröm számomra, hogy megdupláztuk a civil szervezeteket támogató keret összegét. Szívemnek kedves, hogy már kétszer is a körzetemben levő utca lett Cegléd legvirágosabb utcája.
– Amennyiben pártja és a választók bizalmat szavaznak a következő ciklusra is: mit tart a legfontosabb megoldandó problémának, milyen megoldási javaslatai, tervei vannak a körzetében?
– Igen, szándékozom indulni a választásokon. Szeretném, hogy a még földes utak szilárd burkolattal legyenek ellátva. Ahol szükséges, ott útalapokat kiépíteni, lezárni. Szintén kiemelendő a Pesti úti kerékpárút tovább folytatása, a megnyert pályázat alapján. Valamint szeretném a járdák felújításának további folytatását, a játszótér bővítését és a külterületi utak további fejlesztését.
– Képviselői munkája mellett mivel foglalkozik, mi a kedvenc szabadidős tevékenysége?
– Nagycsaládosként a gyermekeimmel és unokáimmal közösen megélt programok töltenek fel leginkább. Mint ismeretes, a sport szerves része az életemnek, így nem csak oktatni, de művelni is szeretem azt. Szeretek továbbá sütni, főzni – erről az idei Laskafesztivál főzőversenyének különdíja is árulkodik, amit a „Soros laskának” köszönhetően nyertünk el.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...