18.1 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Új eljárás a 400 Kv ügyben

Új eljárást indított Budapest Főváros Kormányhivatala Albertirsa-Kecskemét 400kV-os távvezeték ügyében. A cegled.hu oldalon is közzétett hivatalos értesítés július 4-én rendelkezett a vezetékjogi engedélyezési eljárás indításáról. A beruházással érintett 9 település – köztük Cegléd – érintett ingatlanairól is szól az értesítés.

A jelenlegi nyomvonal ellen minden fórumot tiltakozó, érintett gazdákat, lakosokat tömörítő Erős Vidék Mozgalom július 10-én tett közzé nyilatkozatot az ügyben: „A közvetlenül érintett lakosság már több mint 2 éve küzd az Albertirsát és Kecskemétet összekötő tervezett 400 kV-os magasfeszültségű (400000 V) távvezeték lakosságot elkerülő nyomvonala ügyében! Itt az idő, hogy mindenki felemelje a hangját és megmutassa, hogy fontos számra az egészséges környezet megtartása! Ne engedjük, hogy élhetetlenné tegyék környezetünket, lakhelyeinket az elavult jogszabályok által megvalósítani kívánt nagyberuházások.
Törvénytelen a nyomvonal, mert szöges ellentétben áll az érvényben lévő Országos Területrendezési Tervvel! Törvénytelen a nyomvonal, mert leginkább magánterületeken halad keresztül közterületek helyett! Ne hagyjuk! Fogjunk össze! Holnap Ön is közvetlenül érintett lehet! Keresse képviselőit, döntéshozóit! Kérje segítségüket, érvényesítse érdekeit! Ők a felelősek a lakosság megvédéséért!” – fogalmaz a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....