11.9 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Útzár várható a 4-es főúton Szolnoknál

Július 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap Magyarország egyik legforgalmasabb főútját, a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszát teljes szélességében lezárják a szakemberek burkolatjavítási munkák miatt. A forgalmat Szolnok belterületére és a városi Tisza-hídra tereli át a kivitelező. A térségben a Tiszán csak ezen a hídon lehet majd átkelni a hétvégi munkálatok ideje alatt. A főúton jellemző jelentős nemzetközi, valamint Szolnokon a hétvégi városi járműforgalom miatt a lezárás ideje alatt a térségben torlódásokra kell számítani.

Július 13-án, szombaton reggel 6 órától július 14-e, vasárnap este 20 óráig a 4-es főutat teljes szélességében lezárják a szakemberek a Tószegi út és a Kertész úti különszintű csomópontok között, mely a Tiszán való átkelést is nagyban érinti. A tranzitforgalomban közlekedők az útzár ideje alatt a Tiszán a gyorsforgalmi hálózaton tudnak átkelni az M3-M35-42-es főút, az M5-44-47-42-es főút, valamint az M5-M43-as útvonalakat használva. Az útzárról az M0-ás autóút változtatható jelzésképű tábláin, valamint a román határállomáson, Ártánd közelében előzetesen tájékozódhatnak.

A terelő útvonalon, valamint az egyéb belvárosi helyi közúthálózaton forgalmi rend változásokra kell számítani. A közlekedők mindenképpen hosszabb menetidővel számoljanak, tekintettel arra, hogy hétköznapokon a 4-es főút félpályás korlátozással járó munkáinak idején is nagyobb torlódások alakultak ki Szolnok belterületén. Ezen a hétvégén, aki teheti, kerülje Szolnokon a gépjárművel közlekedést.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lezárással járó útszakaszok környezetében fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

További információk:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

E-mail: kommunikacio@kozut.hu

Weboldal: www.kozut.hu

Facebook: www.facebook.com/MagyarKozut

Instagram: https://www.instagram.com/magyarkozut

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...