17.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Lila szemmel szerzett csodás bronzot

Ungvári Attila (81 kg) bronzérmes lett, Özbas Szofi (63 kg) az ötödik helyen zárt, Ungvári Miklós helyezetlenül zárt a Papp László Budapest Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix második napján.

Nemcsak a tatamin, autogramosztásban is helytállt Özbas Szofi a budapesti Grand Prix második napján. A 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpia győztese remek szerepléssel menetelt el a bronzmérkőzésig, amelyben a Pánamerikai bajnokság ezüstérmese, a 24 esztendős kubai Maylin Carvajal del Toro állta útját. A ceglédiek 17 esztendős versenyzője a délelőtti, korai délutáni programban három győzelmet és egy vereséget könyvelt el, első meccsén a mongolok világbajnoki bronzérmesét (2017, Budapest), Mungunchimeg Baldorjt verte meg könnyedén, ami megalapozta a sikerét. „Az első mérkőzésen még éreztem benne némi drukkot, megfogta a hangulat, a magyar szurkolók buzdítása, amit szintén szokni kell. De aztán átlendült ezen, végig nagyon szépen versenyzett. A nap során világ- és Európa-bajnokok, olimpiai érmesek hullottak el. Szofi még csak most bontogatja a szárnyait a felnőttmezőnyben, a juniorok között is a legfiatalabbak közé tartozik, így nagyon szép tőle az ötödik hely” – értékelte versenyzője teljesítményét Bíró Norbert. „Az volt a cél, hogy felszabadultan versenyezzek egész nap, a mongol elleni meccsem meghozta az önbizalmat is ehhez, és nagyon szépen alakult minden. Mindent megtettem ezen a napon a sikerért, tiszta a lelkiismeretem” – tette hozzá Özbas Szofi, aki több száz autogramot adott a gyerekeknek bronzmérkőzése után.

A nap utolsó döntős etapja a férfi 81 kilogrammosoké volt, és bronzért küzdhetett a néhány héttel a minszki Európa-bajnokságon is a dobogó harmadik fokára álló Ungvári Attila. A ceglédiek versenyzője az osztrák színekben versenyző grúz Samil Borchasvilit a hosszabbításban verte meg, és ismét a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A vegyes zónában belilult szemekkel, alaposan leharcoltan állt az újságírók elé. „A második meccstől, a holland ellenitől kezdve folyamatosan kaptam a szemem alá, így nem csodálom, hogy ilyen szépen belilult, feldagadt. Borzasztó hosszú és fárasztó nap volt, örülök, hogy a végén sikerült érmet nyernem, ami azért nem volt egyszerű, mert az osztrák jól eldugta a jobb karját, és nem tudtam megfogni. A végén azonban sikerült váltanom, volt egy stabil jobbos indításom, amely bejött. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött szurkolni nekünk, de leginkább édesanyámnak. Ez a pici ember hetvenévesen végigülte a napot, ha lehet bronzérmet ajánlani valakinek, akkor én neki ajánlom az érmem” – mondta a versenyző.

Ungvári Miklós ugyan legyőzte olasz/albán ellenfelét, majd amerikai riválisa is kapitulált, de a nyolcaddöntőben intésekkel vereséget szenvedett és helyezetlenül zárt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....