13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

„Cegléd nyugati része a fejlődés iránya”

Célegyenesbe ért az önkormányzati ciklus, ebben az évben ősszel helyhatósági választásokat tartanak Cegléden is. A választók tájékoztatására a Ceglédi Panorámában egy cikksorozatban lapszámonként egy-egy önkormányzati képviselőt kérdezünk az elmúlt években végzett munkájáról és terveiről. Most a 10. számú választókörzet képviselőjét dr. Ferenczi Norbertet kérdeztük.

– Hogyan értékeli a saját képviselői munkáját? Sikerült-e megvalósítani, amit célként kitűzött, sikerült-e beváltani a választási ígéreteket?

– Az igazi értékelés ilyenkor maga a választás. Ugyanakkor nincs miért szégyenkeznie a jelenlegi képviselőtestületnek, de a 10. számú választókörzetnek sem. A lassan mögöttünk maradó ciklus legnagyobb eredményei mind érintik a területet és az állam is felismerte azt, hogy a város nyugati oldala a leginkább fejlesztésre érdemes terület. Így jöttek létre az új nagyüzemi termelő egységek az Ipartelepi út mentén, a nagy sportberuházások a Malomtó szélen, de ilyen maga a 4-es út megépítése és főként a Budai út régen várt felújítása. Ehhez a ciklushoz köthető a tápiószentmártoni út legkritikusabb szakaszának felújítása is, lényegesen kényelmesebbé és biztonságosabbá téve ezzel a cifrakertiek közlekedését. A Fürdő út végre megkapta az aszfaltborítását és nem csak új csúszda és medence került a fürdőbe, de a környezetében mindenki számára elérhető kondipark és futópálya épült. A fejlődést a megjelenő magánerős beruházások mutatják a legszebben, melyre jó példa a Fürdő út körforgalmánál épülő faház füzér. Sikerrel vettük fel a harcot a belvíz ellen a Malomtó szél és a Virág utca környékén, ami a vízelvezetéssel kapcsolatos polgármesteri törekvések eredménye.

– Mit tart képviselői munkája legnagyobb eredményének ebben a ciklusban?

– Azt, hogy a legtöbb döntéshozóval sikerült megértetni, hogy Cegléd természetes fejlődési iránya nyugat felé mutat. Ebben a körzetben az új M4-es csomópontoknál meginduló ipari és idegenforgalmi fejlődés közvetlen közelből elérhető munkahelyeket, fejlett infrastruktúrát és várhatóan újonnan városiasodó területeket jelent majd. Ez a fejlődés mentette meg a közelmúltban még létszámgondokkal küzdő, de mára újra fejlődő Budai úti iskolát és ez tette lehetővé az óvoda felújítását is. Sikerült elérni, hogy ez a tendencia már a csomópontoktól távolabb is éreztesse hatását, hiszen a Külső-Budai út több utcája új alapot kapott. Régen magunk mögött tudjuk már a csatornaberuházás kellemetlenségeit, sőt az önerő jelentős részét is visszafizette a víziközmű társulás. Az Öregszőlő egyre több utcájában van közvilágítás és az utcák állapotára is kiemelt figyelmet fordítunk.

A megújult Budai út átadása 2018-ban

– Az őszi helyközi választásokon pártja színeiben újra indul képviselőjelöltként. Mit tart a legfontosabb megoldandó problémának, milyen tervei vannak a körzetében?

– A fejlődésnek fenntarthatónak kell lennie mindenütt és törődni kell a már városias arcot mutató területekkel is. Ennek jegyében még az idén megújul a Mező utca és várhatóan még a választások előtt elvégzik az első kapavágásokat a Külső Kátai út kerékpárútja kapcsán is. Az Összekötő út és a Kátai út felújítása után most már nem odázható tovább a Horgász utca rendezése. Itt véleményem szerint egyirányúsításra és szikkasztó árkok kialakítására lesz szükség 2020-ban. A gazdasági növekedéssel jelentősebb éjszakai teherforgalom jár, ami miatt közben kell járni egy új hangfogó fal kialakítása érdekében a Kenderföld mentén. Az Öregszőlő város felé eső részében nem odázható tovább az ivóvízhálózat bővítése, de ugyanilyen fontos egy erős járdaprogram is, mellyel végre a Mező és az oda torkolló utcák járdagondjait kell orvosolni. A nemrégiben csatornázott területeken be kell fejezzük az útalapozást, főként az István Ligeti utcában és a Kámán utca hátramaradt szakaszán. Tovább kell fejleszteni a fürdő környékét, de a rendezvényeknek olyan előírásokat és elhelyezést kell adnunk, amivel nem fosztjuk meg a helyieket a pihenéshez való joguktól.

– Megosztana velünk néhány személyesebb dolgot, mondjuk szabadidejéről, testületen kívüli tevékenységéről esetleg valami múltban történt érdekességről?

– Talán édesapámtól örököltem a rendvédelem, a honvédelem iránti érdeklődést. Az általam vezetett önkormányzati bizottság véleményezi a testület asztalára kerülő közbiztonsági ügyeket, de jogászként szabadidőmben is sokat lapozgatom a kapcsolódó jogszabályokat, sőt készítek ilyen témájú maketteket is. Néhány évig magam is szolgáltam hivatásos állományú tűzoltóként, és éppen a 2013-as nagy árvíz idején vezettem a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hivatalát. A mellékelt régi, egyenruhás kép hat évvel és közel tizenhat kilóval ezelőtt készült. Persze most már civilként dolgozom, jelenleg a Ceglédi Szakképzési Centrum kancellárjaként.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....