15 C
Cegléd
2024. április 26. péntek
spot_img

Kenyérszentelés a PIMI-vel

Újabb fellépéseken van túl a Patkós Irma Művészeti Iskola. Az intézmény művésztanáraival együtt léphettek fel a műsorokra kiválasztott diákok. Mind a tanárok, mind a diákok számára örömteli kihívást jelentett a két műsor összeállítása.

Első ízben augusztus 18-án, Jászkarajenőn a Jászkarajenői Búcsún lépett fel a feladathoz kiválogatott diákokkal létrehozott műsorral az iskola. A kenyérszentelés ünnepének fényét emelendő először egy néptáncösszeállítást nézhetett végig a jászkarajenői közösség. Az összeállításban többek között rábaközi, sárközi, tyukodi, valamint mezőségi táncok kerültek bemutatásra. A műsor ezen részének szerkesztője és koreográfusa (és több táncnak résztvevője is) Izsák Zoltánné Prokk Szilvia volt.

A néptáncos blokk után lezajlott a hagyományos kenyérszentelés, melynek során a helyi egyházi képviselők elgondolkodtató és megérintő beszédekkel emlékeztették a megjelenteket, hogy miről is szól az ünnep. A beszédek után újra az iskola következett, az ünnepnek megfelelően a méltán népszerű, Szörényi Levente és Bródy János szerzőpáros nevével büszkélkedő István, a király című rockopera leghíresebb dalainak összeállításával álltak az ünneplők elé. A főbb szerepeket az iskola tanárai és dolgozói (Csíki Eszter, Bekker Bernadett, Jámbrik Máté, Kázmér Tamás, Mahalek Gábor) énekelték, de helyet kaptak köztük diákok is (Szabó Rebeka, Szabó Benedek, Bognár Bence). Az összeállítást kiváló koreográfiák színesítették, melyben azon táncos szakos tanulók vettek részt, akik az első, néptáncösszeállítást is végigtáncolták, kiemelkedő állóképességről és koncentrációról téve tanúbizonyságot. A feladat annak ellenére sem volt könnyű, hogy az iskola a tavalyi évben már színpadra állította a művet, de a kihívásnak eleget tettek, a megjelent jászkarajenőinézőközönség elégedetten, nagy tapssal jutalmazta a bemutatott összeállítást.

A csapat nem pihenhetett sokat, hiszen 20-án újra a színpadra kellett lépniük, ezúttal Cegléden. Az intézmény otthonát jelentő városban az ünnepséget jelenlétével megtisztelő látogatók megtekinthették a néptáncösszeállítást, egy újabb, Nyárád-menti páros tánccal kibővülve. Az iskola dolgozói és tanulói ismét remekeltek, a megjelentek profi, látványos és sokszínű táncbemutatót láthattak.

A táncos műsort követően Cegléden is lezajlott a hagyományos kenyérszentelés, melynek során a város egyházi képviselőitől is igazán szívhez szóló beszédeket hallhattunk. Mindkét esetben nagy megtiszteltetés érte az iskolát, hiszen több tanulónk tevékeny részese lehetett ennek a kitüntető feladatnak.

Mahalek Gábor

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...