9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Ungvári Attila a 32 között a cselgáncs világbajnokságon

A 81 kilogrammos Ungvári Attila bejutott a 32 közé szerdán a tokiói olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.
A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes versenyző – a versenynap egyetlen magyarja – első meccsén a szintén Eb-harmadik svéd Robin Pacekkel találkozott, aki ellen 4/1-re állt a győzelmi mérlege. A hatodik csata nagy küzdelmet hozott a rendes mérkőzésidőben értékelt akció nélkül, majd az aranypontig tartó hosszabbítás harmadik percében a frissebben mozgó ceglédi dzsúdós földharcot kezdeményezett, és kemény fojtásba fogta ellenfelét, aki rögtön “lekopogta” a helyzetet, jelezve, hogy feladja a meccset.
A 30 éves Ungvárira a folytatásban kellemetlen rivális vár a kétszeres Európa-bajnok izraeli Muki Szagi személyében, akitől eddigi egyetlen összecsapásukon tavaly kikapott a bakui világbajnokságon, ugyancsak a 32 között.

Ungvári Miklós (Fotó: Tumbász Hédi)

Az 73 kilogrammosok között az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós alaposan megszenvedett első meccsén a Pánamerikai bajnokságokon két ezüstöt gyűjtött Eduardo Araujóval. A passzívan dzsúdózó mexikói riválist a négy perc során kétszer figyelmeztették, majd a hosszabbítás első percében megkapta harmadik intését is, azaz leléptették.
A 38 évesen három vb-bronznál és három Európa-bajnoki címnél tartó magyar számára a 64 között a hazai közönség előtt szereplő Ono Sohej következett, akitől kikapott eddigi két összecsapásukon. A keddi mérkőzés csupán bő egy percig tartott, amikor az olimpiai címvédő, kétszeres világbajnok japán egy csípődobással földre vitte a ceglédiek büszkeségét, és ipponnal nyert.
Miki részben a nehéz sorsolást okolta azért, hogy kikapott, így helyezetlenül zárt kedden a tokiói olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.
„Fénykoromban sem lett volna kegyes ez a sorsolás, mivel már a második fordulóban összetalálkoztam a súlycsoport meghatározó alakjával, aki szerintem meg is fogja nyerni a vb-t – mondta az M1 aktuális csatorna különtudósítójának a japán Ono Soheitől elszenvedett vereséget követően. – A mexikói ellen jól bemelegítettem, felszívtam magam, de aztán sajnos gyorsan beleszaladtam egy ucsimatába. Szerintem nem volt ippon, de ha nem adják meg, akkor sem tudtam volna legyőzni őt ma.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....