9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Plusz kocsik a ceglédi vonalon

Mint arról korábban hírt adtunk fellázadtak a Budapest-Monor-Cegléd-Szolnok vasútvonal utasai a többórás késések és zsúfoltság miatt, ezért petíciót nyújtottak be követeléseikkel a MÁV székházánál. A cég elnök-vezérigazgatója szeptember 2-án levélben reagált az utasok panaszára, ebben azonnali intézkedéseket sürget – írta meg az index.hu.
„A 100a (Cegléd-Szolnok) vonalon a Monorig közlekedő S50-es vonat a zavarérzékenység és a csúcsidőszakokban előálló zsúfoltság csökkentése miatt szeptember 2-től dupla FLIRT egységgel közlekedik, 2019. október végétől az S50-es vonat tovább két, dupla FLIRT egységből álló szerelvényt kaphat, a 70-es (VÁC) és a 100a vonal mellett “vonali felelősöket” neveznek ki, akik minden munkanapon reggel 4 és 8 óra között személyes ellenőrzést tartanak a vonal mellett az üzemzavarok minimalizálása érdekében.
Homolya kérte az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) a Budapest-Vác-Szob vonalon a gyorsított vonatok üzemidejének meghosszabbítását, belengette a Vác, illetve Cegléd felé az éjszakai közlekedés lehetőségének megvizsgálását, amik éjszakánként 2-3 vonatpárt jelentenének. Emellett 2020-ban 6 milliárd forintot csoportosítanak át, hogy a 100a vonal kritikus szakaszain javítsanak, újabb felújításoknak köszönhetően. Homolya azzal zárja közleményét, hogy a többletvonatok megrendeléséről csak az ITM dönthet majd, a MÁV-csoport csak javasolhat.”

A kép illusztráció

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...