14 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Lezárult a jelöltállítási folyamat

Lezárult a jelöltállítási folyamat, szeptember 9-éig kellett leadni az érvényes számú ajánlást, hogy hivatalosan is képviselőjelöltté, polgármester jelöltté válhassanak az október 13-ai voksoláson indulni szándékozók. Korábban hírt adtunk róla, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei leadták a szükséges ajánlásokat, ahogy Dr. Csáky András a Czigle Egyesület támogatásával induló független polgármesterjelölt is.

A határidő lejárta előtt érvényessé vált a képviselőjelöltsége a Czigle Egyesület jelöltjeinek és néhány független képviselőjelöltnek: Tóth Béla az 1-es körzetben, Smahajcsik Péter a 2-es körzetben, Lövei Sándor a 4-es körzetben, Hegedűs Béla a 7. körzetben indul képviselőjelöltként. Utóbbi polgármesteri tisztségért való indulását elutasította a helyi választási bizottság, mert a szükséges 300 ajánlást nem adta le, csak 60-at.
Jelöltté vált a Czigle Egyesület kompenzációs listáján két személy, akik egyéni választókerületben nem indultak: első helyen Dr. Czinege Imre és Csuri Károly. Az egyesület listáján második helyen Földi Áron, harmadikon Magyar Károly szerepel.
A Fidesz-KDNP kompenzációs listáját Hegedűs Ágota képviselő-alpolgármester vezeti, második helyen Hörömpő Annamária, harmadikon Rimóczi Gábor képviselő áll.

A nemzetiségi önkormányzati választáson két roma érdekvédő szervezet csap össze egymással. Korábban jelöltté vált a CÖCE Cigány Önkormányzatok és Roma Civil Szervezetek Érdekvédelmi Egyesülete színeiben Jakab István, Jakab Istvánné, Jakab Péter, Jakab Krisztián és Jakab János. A Firosz – Fiatal Romák Országos Szövetsége is indít jelölteket: Jakab Arnold, Jakab Gusztáv, Jakab István, Kövesdy István, Rubint Tímea személyében.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...