9.4 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

A hét festménye

A „Hét festménye” című kiállítás sorozat nyílik az Otthon Art kávézóban. Kéthetente új Cegléden alkotó képzőművész festményét állítja ki a Ceglédi Alkotók Egyesülete. Az Otthon Art kávézó és az egyesület együttműködésében többféle kiállítást rendeztek már: Benedek Péter rajzkör, Bogdán Márta patchwork, Apáti-Tóth Sándor fotó és Oldalné Irénke tűzzománc kiállítása is látható volt.

Jelenleg Újházi György galériájából láthatók és vásárolhatók alkotások és mellette új színfoltként indul a „Hét festménye”című kiállítás.

Ezen a héten Oláh Tibor „A Tisza Vezsenynél” című festménye emelkedett ebbe a pozícióba, hiszen ez a válogatás értő művészek, művésztanárok véleménye alapján történik. A kép a perspektivikus ábrázolásmód szabályait jól alkalmazta, a levegőperspektíva szabályai nyomon követhetőek, horizontálisan kitűnően van szerkesztve és a színek alkalmazása is jól sikerült. A kép jobb oldalán a fáknál előbukkanó napsárga színfolt odavonzza a tekintetet, vidámmá, élővé teszi a képet, mintegy megörökítve a szép délutáni fényt. A vízben a tükröződés megjelenítése igazán profi munka. Az égbolt sem „unalmas”, visszaköszönnek az erdő és a víz színei, persze más tónusértékekkel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....