6.8 C
Cegléd
2024. március 10. vasárnap
spot_img

A 0001-es kód

A Patkós Irma Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium GIMNÁZIUMI tagozatának kódját jelenti a sejtelmes 0001-es számsor! A jelentkezési lapokon a 8. osztályosoknak ezt a tagozatkódot kell feltüntetni, ha a ceglédi Patkós Irma Gimnáziumban szeretnének továbbtanulni!

Kalandorok kíméljenek és kerüljenek bennünket! Csak olyan tanulók jelentkezését várjuk, akik valóban tanulni és fejlődni szeretnének! Három tagozatra hívjuk jelentkezőinket:

Az általános tagozatra olyan tanulókat várunk, akik az érettségi megszerzése után reál- vagy humán vonalon szeretnének továbbtanulni. Pedagógusi, orvosi hivatást választanának, vagy esetleg műszaki és informatikai területen képzelik el a jövőjüket. A négy év alatt személyre szabott oktatással segítjük diákjaink felkészülését! Ezen a tagozaton is kiemelt szerepet kap a nyelvoktatás! Első idegen nyelvnek választható az angol, a német, spanyol heti 6 órában tanuljuk, ezen felül az ingyenes nyelvvizsga felkészítés tovább emeli az idegen nyelvi órák számát! Második idegen nyelvnek lehet választani az angolt, németet, spanyolt, olaszt, franciát, oroszt és a 2020-as tanévtől a kínait. A középszintű érettségire történő felkészítés mellett mindenkinek alanyi jogon, díjmentesen biztosítjuk a továbbtanulásához szükséges tantárgyakból az emelt szintű felkészítő foglalkozásokat!

A dráma tagozatra olyan diákokat várunk, akik humán vonalon szeretnének tovább tanulni. Tanárképző szakokra, média és kommunikációs szakokra, színész vagy drámapedagógus szakra szeretnének továbbmenni. Emelt szintű oktatást biztosítunk nekik azokból a tárgyakból, amelyeket felvételihez előírnak nekik. Újságok, rádiók és TV csatornák leendő munkatársai előszeretettel választják ezt a szakot. Az idegen nyelvekre ugyanazok az ismeretek vonatkoznak, amiket az általános tagozatnál olvashattak!

A testnevelés tagozaton egyéni tanrenddel tanulnak élsportolóink, válogatott kerettagok, egyesületnél leigazolt sportolók.  Iskolánk saját klubcsapatában teremfocival és röplabdával foglalkozhatnak diákjaink. A testnevelés tagozaton felkészítjük őket az emelt szintű testnevelés érettségire. A különböző helyszínek és sportcsarnokok között az iskola saját autóbuszával vagy bérelt járművel szállítjuk az osztályokat. A versenysport mellett nagy hangsúlyt fektetünk a szabadidős sportokra, a fitneszre, és az egészséges életmódra való nevelésre. Az idegen nyelvekre ugyanazok az ismeretek vonatkoznak, amiket az általános tagozatnál már olvashattak!

Minden tagozatra érvényes módon:

A testnevelés órákba építve néptáncot és társastáncot is tanulnak! Tanulóink hazai és külföldi tematikus kirándulásokon is részt vesznek, ezek a programok a tanulói jogviszonyhoz kötődő kötelező elfoglaltságok. Az iskolában TANDÍJ NINCS!

Az elméleti oktatás helyszíne: 2700 Cegléd, Széchenyi út 16.

 

Szeretettel várjuk leendő diákjainkat 2019. november 9-én (szombat) 9 órakor BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓTés helyszínbejárást tartunk. Az értekezlet helye a Kossuth Művelődési Központ kamara terme. ( Cegléd, Kossuth tér 5/a.,1. emelet).

Andó László igazgató

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...