5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

“Nem leszek az alku polgármestere”

Október 28-án a Városháza dísztermében adták át a polgármesteri megbízólevelet dr. Csáky Andrásnak. A megjelenteket először dr. Diósgyőri Gitta jegyző köszöntötte, majd a Helyi Választási Bizottság elnöke dr. Gyarmati Katalin adta át az új polgármesternek a megbízólevelet.

Ezután dr. Csáky András tartott beszédet: – Hölgyeim és uraim, meghatódva állok itt, megtisztelő és nagy felelősség is számomra, hogy e történelmi város polgármesterének választottak. A felhatalmazást Önöktől kaptam, ezért Önöknek tartozom felelősséggel, hogy ezzel az idézőjelbe tett hatalommal hogyan sáfárkodok.

Úgy érzem, a Teremtő tenyerén hordoz, hiszen életem sorsfordító pontjain mindig egy irányba terelt, ez így volt akkor is, amikor Ceglédre kerültem – utalt életének egy-egy meghatározó momentumára a polgármester, kitérve arra is, hogy 1990-ben a rendszerváltoztatáskor a fennálló az MDF-hez csatlakozott és ezzel Antall József egykori miniszterelnök munkatársa lehetett.

– Bár a Teremtő tenyerén hordoz, kérem ne hagyjanak magamra! Ne csak azért, hogy nehogy tévútra tévedjek, hanem azért, mert ebben a felgyorsult világban egyedül nem megy. Segítség kell, hogy közösen megoldjuk a problémákat, az ajtóm mindenki előtt nyitva áll. Akinek tudunk, képviselőtársaimmal együtt segíteni fogunk, segítsék munkánk azzal, hogy javaslataikkal folyamatosan bombáznak. Biztos vagyok benne, hogy ez a közös munka Cegléd újra történelmi rangjának visszaszerzéséhez fog vezetni, és a város nem csak lakhelyünk, de otthonunk is lesz.

Beszéde végén dr. Csáky András „a nagy előd” Gubody Ferenc 1902-ban polgármesterré választása alkalmából mondott beszédéből idézett. „Én kijelentem, hogy senkitől el nem fogadok semmilyen feltételt. Olyan polgármestere akarok lenni ennek a városnak, aki előre akarja és fogja vinni a város jólétét. Aki a közéletben szereplő ember az jól tudja, hogy más hivatalt be lehet tölteni ésszel, szorgalommal, ámde a polgármesteri széket az Önök bizalma nélkül nem lehet betölteni. Én nem fogadok el semmi föltételt, én nem leszek az alku polgármestere, újra köszönöm bizalmukat Isten áldja önöket.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...