14.8 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

“Új utcák” az Ugyerban

Utcanevet és házszámot kaptak az ingatlanok Ugyer nagy részén – erről kaptak levelet az ingatlantulajdonosok, lakosok Cegléd Város Önkormányzatától.
A levél szerint egy kormányrendelet értelmében került sor a ceglédi ingatlanok házszámának felülvizsgálatára. Ugyerben egyébként visszatérő probléma volt évek óta, hogy a mentők, vagy a tűzoltók is nehezen találták meg a címeket riasztás esetén, mert csak helyrajzi számokkal jelölték az ingatlanokat.
A friss rendelkezés szerint az Örkényi út felé eső ingatlanok, az Örkényi útra kaptak házszámot, a Gerje-dűlőn lévők „Cegléd, Gerje” néven kaptak utcanevet, az Örkényi útra merőleges dűlőknek pedig megmaradt a számozás és amellé kapták a házszámot.
A lakosság arról számolt be lapunknak, hogy nem tudott az intézkedésről, így meglepetésként ért sokakat a levél tartalma: „Az új cím bevezetése mindenkire rengeteg terhet ró, mert mindenen át kell vezettetni: lakcímkártya, közműszolgáltatók, biztosítók, telephely engedély és még ki tudja hányféle dokumentum, ami több nap elfoglaltság! Először beszámozták a tanyákat, aztán a helyrajzi számmal jelölték, most meg ez!  Ráadásul némelyik terület pl. Kapás, Nyomás, Seregélyes vagy dűlő nem a régi, közismert, bevett nevét kapta meg, hanem valami újat. Ki találta ezt ki? Arról nem is beszélve, hogy bár „szép, új” neve lett a dűlőknek, de amúgy járhatatlanok! Ezzel kéne az önkormányzatnak foglalkoznia, hogy az utakat karbantartsák…” – mondta egy felháborodott tanyatulajdonos.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...