8.4 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Jövő évtől megoldódik az orvoshiány Kocséron

Mintegy 186 millió forint pályázati támogatást nyert a kocséri önkormányzat orvosi szolgálati lakás építésére a Magyar Falu Program keretében.
Hriagyel Csaba polgármester elmondta: Kocsér immár azon szerencsés kistelepülések közé tartozik, ahol nem okoz gondot az orvoshiány.

“Évek óta van saját fogorvosunk. Hat évvel ezelőtt azonban meghalt a körzeti orvosunk, aki évtizedeken keresztül tevékenykedett a faluban. Azóta volt két próbálkozásunk a pozíció betöltésére, de sajnos mindkettő kudarcba fulladt. Az elmúlt két évben mind a fogorvosi, mind a körzeti orvosi rendelőnk teljes körű felújításon esett át, és nagy örömünkre a közelmúltban sikerült dr. Soós Annamária doktornővel szerződést kötnünk, aki jövő év elején kezd nálunk háziorvosként” – fejtette ki Hriagyel Csaba, majd hozzátette: a Makovecz-stílusú orvosi, szolgálati lakás építési munkálatai jövő tavasszal kezdődnek majd.

A polgármester elmondta továbbá: a háziorvosi lakhely mellett a közeljövőben önkormányzati ingatlanok átalakításával és felújításával a településvezetés Kocsér leendő pedagógusai számára is lakhatási lehetőséget szándékozik biztosítani.

“Három éven belül négy-öt pedagógusunk megy nyugdíjba, mely komoly gondot jelent majd Kocséron. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az önkormányzati ingatlanokat szolgálati lakássá alakítjuk a leendő tanítóknak. A fiatal pedagógusok számára ugyanis tapasztalataim szerint az egyik fő vonzerő, ha biztosított a szolgálati lakás” – fejtette ki a polgármester, majd hozzátette: az előrelátás felettébb indokolt Kocsér esetében, ugyanis évek óta folyamatosan nő a település népessége.

“Néhány évvel ezelőtt körülbelül hatvan eladó ház volt Kocséron. Most szerintem egy sincs. Sok fiatal költözött a településre, legtöbben közülük Kecskeméten dolgoznak. Több mint hetven óvodásunk van” – mondta, majd hozzátette: a növekvő gyermeklétszám miatt jelenleg egy pályázat előkészítése zajlik egy hét gyermek befogadására alkalmas, minibölcsőde építésére vonatkozóan.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...