3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Diák birkózó diákolimpia eredmények

Szombaton Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok adott otthont a diák II-es korosztály szabadfogású országos diákolimpia döntőjének. Az év utolsó egyéni versenyére, a bejutottak közül 181-en mérlegeltek be. A Ceglédi VSE fiataljai 8 fővel képviseltették magukat. A ceglédiek végül egy bajnoki cím mellett három bronzérmet és egy ötödik helyezést is megszereztek. A bajnoki címet a 46 kg-ban szőnyegre lépő Ungvári Tibor hódította el, aki mind a négy ellenfelét még az első menetben két vállra fektetve magabiztosan szerezte meg a súlycsoportja első helyét.
Eredmények
26 kg  5.  Máté Miklós
38 kg  3.  Budai Ferenc
46 kg  1.  Ungvári Tibor
           3.  Manczák Martin
69 kg  3.  Krenyóczi Martin
Vasárnap két helyszínen is szőnyegre létek a ceglédi birkózók. Kaposváron a lányok a diák csapatbajnokságon, Budapesten pedig a fiúk a kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokságon mérték össze az erejüket.
A lányoknál 15 csapat nevezett, akiket négy csoportba osztottak. A cegléd a Kiskunfélegyháza és Báránd csapatával került egy csoportba. Az első mérkőzésen a Kiskunfélegyházától vereséget szenvedtek, majd a Báránd csapatát legyőzték. Így csoport másodikként zárta a versenyt a Cegléd. A folytatásban a négy csoportgyőztes mérkőzött az 1-4. helyezésekig, a többi csapatot pedig az addig elért eredmények alapján rangsorolták. Ezek alapján a Cegléd végül a 11. helyen végzett.
A csapat tagjai: Lázók Kasszandra, Oláh Tifani, Lázók Evangelina, Józsa Nikoletta, Józsa Kinga, Lázók Xenodiké és Bilecz Vivien.
A fiúk Budapesten a Honvéd rendezésében küzdöttek meg a csapatbajnoki helyezésekért. A 13 csapat küzdelmei az egyéni versenyek lebonyolítási szabályai szerint, négyes vigaszággal került megrendezésre. A sorsolást követően a Cegléd a Niké csapatával küzdött a nyolc közé kerülésért, ahol a Cegléd győzött. A negyed döntőben a Dorog csapata következett ahol a Cegléd vereséget szenvedett, így a vigaszágon folytathatta. A vigaszág első fordulójában a Cegléd a KASI csapatát legyőzte. Majd a folytatásban a Tatabánya csapatát is felül múlta a Cegléd. Ezt követően az Esztergom elleni mérkőzés tétje az volt, hogy a győztes csapat a bronzéremért a vesztes pedig az ötödik helyért folytathatta. Sajnos ezen a találkozón az Esztergom bizonyult jobbnak, így a Cegléd az ötödik helyért lépett szőnyegre a folytatásban a Diósgyőr csapata ellen. Ez a mérkőzés már a hatodik volt a Ceglédnek, míg a DBC csapatának a sorsolás szeszélye alapján eggyel kevesebb. Itt már többeknél látszódott a fáradság, de ennek ellenére szoros csatát vívott a két csapat. Végül két ponttal 22-20-ra a DBC csapata nyert és így a Cegléd a 6. helyen zárta a bajnokságot.
A csapatbajnokság végeredménye:
1.  ESMTK
2.  Dorog
3.  Honvéd
4.  Esztergom
5.  Diósgyőr
6.  CVSE
A csapat tagjai: Török Olivér, Katona Zoltán, Barta Milán, Tóth Levente, Kodi Krisztián, Papp Lajos, Fekete Attila, Szivák József, Medgyes Mátyás és Vukovic Mario
Pap Ferenc

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...