9.6 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Új év – új program a Refiben

A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda a 2020/21-es tanévben 3 elsős és egy előkészítő osztály indítását tervezi.

Idegen nyelvi osztály (angol vagy német nyelv, sakk, LEGO-Matek) osztályfőnökei Lukácsiné Bíró Márta és Törökné Veres Mária tanító nénik lesznek, akik játékos módszereikkel és kedvességükkel varázsolják el a gyermekeket.

Marika néni vezetésével a kisdiákok meghódítják Betűországot és gyakran tesznek majd látogatást a Sakkpalota lakóinál is. A tanító óráin a sport, a játék, a tudomány és a művészet egyszerre jelenik meg.

Feledhetetlen, kalandos éveket töltenek vele a gyermekek.

Márti néni minden nap fiatalos lendülettel jó hangulatú, élménydús órákat tart. Már második éve építi be a matematika tananyagába a LEGO-t, melynek használatával a matematikát kézzelfoghatóvá teszi, a tanulókat játékosan vezeti be a matematika varázslatos, de nem könnyű világába, közben pedig csapatmunkára inspirálja őket. Programjával diákjait kitartásra ösztönzi és elősegíti pozitív hozzáállásukat a matematikai problémák megoldásához.

A 2020/2021-es tanévben új kezdeményezésünk a két tanítási nyelvű osztály beindítása. Az osztály egyik fele angol/magyar, a másik fele német/magyar két tanítási nyelven tanul. A kisgyermekek sokkal fogékonyabbak az új dolgok iránt, életkori adottságukból adódóan rengeteg játékkal lehet színesíteni a tanórákat, így élvezettel tanulnak. Ezeket szeretnénk előnyként használni a korai nyelvoktatásnál. Az idegen nyelv beépülne a mindennapjaikba. A szülő-gyermek-pedagógus szoros összefogása, együttműködése ennek az oktatási formának számos kihívását is könnyedén megoldja majd. Ennek az osztálynak Szalai Anett és Kasza Ildikó lesz a tanítója. Mindketten nagy tapasztalattal rendelkező, sokoldalú pedagógusok.

Anett néni változatos, színes órákkal törekszik megszerettetni tantárgyait. Hitoktatóként bibliai történetek által segíti őket a lelki fejlődésükben, és megtanítja nekik a vallás és a hit fontosságát. Anett néninél minden diáknak élmény és öröm a tanulás derűs személyiségének, változatos és játékos módszereinek köszönhetően.

Ildikó néni fiatalos lendülete, jókedve és lelkesedése átragad minden tanítványára. Van tapasztalata a két tanítási nyelvű oktatási formában, diákjai elért eredményeire méltán büszke lehet. Szakszerű fejlesztő munkájával járul hozzá a tanulók nyelvi fejlődéséhez.

Művészeti osztály, osztályfőnökök: Hajas Istvánné és Monori Ildikó, akik fiatalos lendülettel, mosolygósan várják a gyermekeket.

Esztike néni türelme, mindenkire odafigyelő szeretete megkönnyíti az iskolakezdést a gyermekek számára. Óráin mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni magát a verselésben, mesék dramatizálásában és a bábozásban is.

Ildi néni kedvessége és nyugalmat sugárzó személyisége biztonságos légkört teremt diákjainak. Oktató munkájában arra törekszik, hogy a művészetet is bevezesse a gyerekek mindennapjaiba. Az osztályába járó kisdiákok az alsó tagozatos kisgyermek életkori sajátosságainak legmegfelelőbb elfoglaltságokban vehetnek részt. Az ábrázolás mellett lehetőségük van kézműveskedni is.

A családias légkörű, kislétszámú előkészítő osztályunkba Tóth Istvánné Koltai Györgyi és Szuda Jánosné tanító nénik várják a gyermekeket.

Györgyi néni tanítóként és gyógypedagógusként nagy szakértelemmel, türelemmel, szeretettel és odafigyeléssel a komplex foglalkozásain rengeteg eszközzel, sok mozgással, izgalmas feladatokkal készíti fel a gyermekeket az iskolakezdésre. Különösen odafigyel az egyéni képességek megtalálására, kibontakoztatására.

Tünde néni délutáni foglalkozásait sok-sok közös játék, együtt átélt élmények jellemzik.

Az évek óta eredményesen működő iskola előkészítős gyermekeink számára kudarcmentes az iskolakezdés.

Mindegyik osztálytanító megtesz mindent annak érdekében, hogy a kisgyermekeknek zökkenőmentes legyen az óvoda és iskola közötti átmenet, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek, minél jobban érezzék magukat az iskolában, és sokat fejlődjenek, okosodjanak. Sok szeretettel, odafigyeléssel mindig jó eredményeket tudnak elérni. Türelmesen foglalkoznak azokkal, akiknek több segítségre és figyelemre van szükségük ahhoz, hogy tudják a lépést tartani. Támogatják a tehetséges gyermekek fejlődését.  Az IKT eszközöket, digitális tananyagokat is szívesen használják annak érdekében, hogy színesítsék az olvasás, írás, számolás tanítását. Fontosnak tartják, hogy az iskolát diákjaik a második otthonuknak tekintsék, ahol béke, nyugalom és sok új ismeret vár rájuk. A tanulás mellett rengeteg játék-lehetőséget biztosítanak számukra. A nevelők törekednek a megfelelő szokás- és értékrend kialakítására. Lényeges számukra, hogy diákjaik bizalommal legyenek irántuk és, hogy érezzék, a „második anyukájukra” mindig számíthatnak. A tanító nénik úgy végzik oktató-nevelő munkájukat, hogy becsületes, jóindulatú, egymást tisztelő emberré váljanak tanítványaik.

„A jó tanító nem saját tudásának gyümölcseit osztja meg a tanítványaival, hanem megmutatja nekik, hogyan arassák le saját gondolataik gyümölcseit.”(Kahlil Gibran)

Velük találkoznak hétről-hétre az iskolába készülő nagycsoportos óvodások. 2019. november 12-től megkezdődtek Sulivárós alkalmaink. Minden kedden 17 órától a leendő elsős tanító nénik által tartott játékos készségfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt a nagycsoportos óvodások, emellett angol és német nyelvű órákat is tartunk nekik.

A foglalkozások nagyon jó alkalmak arra, hogy a résztvevők bepillanthassanak iskolai életünkbe, és megismerhessék a leendő első osztályos tanítókat.

Várunk szeretettel minden régi és új érdeklődőt!

Iskolavezetés

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...