10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Fidesz-javaslatok

December 17-én bizottsági ülések keretében készült a ceglédi képviselőtestület Fidesz-frakciója a csütörtöki – ez évben utolsó – testületi ülésre. Javaslataikról közleményt jelentettek meg: Önként vállalt feladatként támogatjuk a Toldy Kórház eszközbeszerzését 15 millió forint értékig. Az újvárosi evangélikus temető ravatalozója az önkormányzattól került az evangélikus egyházhoz. A témában visszavásárlásra született javaslat olyan kötelezettségeket róna városunkra, amely a rendelkezésünkre álló információ alapján számunkra nem elfogadható. A jelenlegi bérleti konstrukció fenntartását legfeljebb 2030-ig tudjuk támogatni, ha a kapcsolódó bérleti díj tekintetében kompromisszum áll elő.  Elfogadva az ellenzék frakcióvezetőjének összegszerű javaslatát − a jó szakemberek megbecsülése és megtartása érdekében – társaságaink ügyvezetőit bruttó 510.000 forint jutalomban részesítenénk.

A városi rendezvénynaptár kapcsán hangsúlyozni kívánjuk, hogy a korábbi kiváló színvonalú rendezvényekre vívmányként tekintünk, változatlan, ugyanakkor takarékos megtartásuk mellett állunk ki. A gyermekétkeztetés minőségének megőrzése érdekében támogatjuk a szolgáltató 10 %-os díjemelésre vonatkozó javaslatát, melynek döntő hányadát a város állami normatívából fedezi.Kértük polgármester urat, hogy az OTP Banknál kezdeményezze a Budai úti Fürdő mellé és a Kőrösi út – Hattyú u sarkán lévő bevásárlóközponthoz a bank-automaták visszahelyezését. Ennek aktualitását az , hogy a városi bankszámlaszerződés megújítása áll küszöbön.

Megerősítettük azt a közös szándékunkat, hogy a birkózóterem újjáépüljön a Malomtó szélen, támogatva ezzel a nagy hagyományokkal rendelkező ceglédi birkózósportot. Két legénységi épület is értékesítésére kerül majd a laktanyában, mely jelentős bevétellel jár majd, erősíti a városi költségvetést és az épületek állagromlását is megakadályozza.

A FIDESZ-KDNP frakció fontosnak tartja, hogy a 2019-2024-re vonatkozó gazdasági program határidőben elkészüljön, ezért tisztelettel felkérjük Polgármester urat, hogy programunk és a többi képviselő javaslatai nyomán tegye meg a szükséges intézkedéseket a kidolgozás érdekében. Mindenkinek áldott, békés ünnepeket kívánunk!” – írta a helyi Fidesz-frakció közleményében.

kép, csatolt grafika

Hasonló hírek

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...