12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

120 év – 120 diák – Nagygyőr Gergő

Nagygyőr Gergő jelenleg a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 11-es tanulója. Tíz évesen nyert felvételt a nyolcosztályos gimnáziumba. Családjának negyedik generációját képviselik öccsével Mártonnal, aki szintén „kisgimis”. Szüleihez hasonlóan Gergő is aktív résztvevője a gimnázium mozgalmas diákéletének. A tavalyi tanévben ő nyerte meg a fordított napi választást, így a gimnázium történetében ő lett a 46. diákdiri.

– Kitől hallottál a nyolcosztályos gimnáziumról?

A nyolcosztályos képzésről először az általános iskolában, felsőbb évfolyamos barátaimtól hallottam. Ebben az időszakban édesanyám még a gimnáziumban tanított, így ő is támogatta, hogy a negyedik osztály elvégzése után iskolát váltsak, és egy nehezebb, de kifizetődő úton folytassam tanulmányaimat. A gimnázium iránti érdeklődésemhez hozzájárult az is, hogy itt tanított a dédnagyapám, aki történelem-földrajz szakos tanár volt, és ebben az intézményben érettségiztek a nagypapáim, a nagybátyáim és szüleim is.

– Mikor kezdtél a gimnáziumban és milyen volt a hatalmas épületben, nálad jóval idősebb diákokkal is egy iskolába járni?

2013-ban kezdtem gimnáziumi tanulmányaimat. Először Ságiné Szunyogh Ildikó volt az osztályfőnököm, majd hetedik osztálytól Albert Ágnes tanárnő vett át minket. Ötödik osztályosként sem volt elrettentő a gimnáziumi közeg, mely nagyrészt annak köszönhető, hogy a felsőbb évfolyamok barátságosak voltak.

– Milyen a jelenlegi osztályod?

Az osztály, melynek már hetedik éve lehetek tagja, az idők során egy nagyon összeszokott csapattá vált, szerintem kiemelkedő, az osztályközösségünk. Természetesen mindenkinek megvan a saját szorosabb baráti köre, de mindenki jól kijön egymással.
Négy évvel később középső testvérem is felvételizett a nyolcosztályos képzésbe, szintén sikerrel. Ő is abban szerencsés helyzetben van, mint én, mivel remek osztálya és tanárai vannak, illetve aktívan részt vesz a gimnáziumi diákéletben, például az Éneklő Osztályok Versenyén, ahol kiemelkedően teljesít.

– Aktívan részt veszel a gimnázium közösségi életében.?

A gimnáziumra jellemző kiemelkedő diákélet egyik legnagyobb megtestesítője a diákdiri választása és a fordított nap. Számomra kezdettől fogva a tanév legjobban várt eseményei közé tartozik ez az időszak. Egészen a múlt tanévig csak nézőként követtem figyelemmel a választás eseményeit, szívesen néztem meg az ötletes műsorokat, folyosódíszítéseket. A tavalyi tanévben azonban a mi osztályunk is elindult a diákdiri választáson, ahol jelöltjeként engem indítottak. Nagyon jól esett, hogy egyöntetűen mindenki rám gondolt, bár a korábban látottak alapján tudtam, hogy ez rengeteg munkával és felelősséggel jár. A kampányidőszak alatt a legaktívabb társaimnak és nekem is minden gondolatunk ekörül forgott.Temérdek munkát fektettünk a megyénkbe, mely sok áldozattal járt, illetve a műsorainkban szereplő tanárok napirendjét is megbolygattuk. A sok izgalom és küzdelem után végül megtérült minden befektetett munka, egy nagyon erős mezőnyből kerültünk ki győztesként, ami nagyon nagy megtiszteltetésként ért minket. Ezúton is köszönet minden támogatónak és résztvevőnek.

– A sok közösségi program mellett azonban keményen kell tanulni is. Hogyan tudod beosztani az idődet?

Az időm nagy részét tanulással töltöm, fontosak számomra az idegen nyelvek. Tavaly sikeres felsőfokú nyelvvizsgát szereztem angol nyelvből. Másik szenvedélyem a sport, hetente négy-öt alkalommal járok edzésre is, melyből négy alkalommal kettlebellezek az Erőmű Funkcionális Edzőteremben, az ötödik edzés általában futóedzés. Ezen kívül részt veszek a gimnáziumi szertorna edzéseken is. A többi szabadidőmben szívesen találkozok a barátaimmal, vagy szeretteimmel.

Köszönöm a beszélgetést.

Volter Etelka

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...