12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ez történt Cegléden 100 éve 6.

Ahhoz, hogy valamit szeretni tudjunk előbb meg kell ismernünk. Így van ez városunkkal is. Az „Ez történt Cegléden 100 éve” cikksorozat célja az, hogy megismerve városunk múltját még jobban kötődhessünk Ceglédhez.Átléptük a 2020-as év kapuját, így az e rovat következő részei már az 1920-as korabeli cikkekből kerülnek válogatásra.

ELCSÍPETT ZSEBTOLVAJ. K. József abonyi lakost – szegedi csillagbörtön volt lakóját – zsebtolvajlási gyanú okok miatt letartóztatta rendőrségünk.” (Czeglédi Hiradó II. évfolyam, 6-ik szám Vasárnap, Január 18. 3. o).

„A VILLANYVILÁGÍTÁSI zavarokkal kapcsolatban Molnár Zoltán v. képviselő a közgyűlésen felvetette azt az eszmét, hogy nem lehetne-e felhasználnunk hajtóerőül a vizierőt? Szükséges volna, hogy a város vezetősége szakemberekkel tárgyaljon erről a kérdésről.” (Czeglédi Hiradó II. évfolyam, 6-ik szám Vasárnap, Január 18. 3. o).

SZOMORÚ ADATOKAT közölt a kormányelnök az országgal. Hazánk területének 70%-át elvesztettük s a megmaradt kis Magyarországnak 90 milliárd koronaállamadósággal kell küzdenie. Ezenkivül a románok 46 milliárd kárt okoztak.” (Czeglédi Hiradó II. évfolyam, 5-ik szám Csütörtök, Január 15. 2. o).

„ A BORBÉLYOK ÉS A TISZTASÁG. Az utóbbi időben az emberek között járva feltűnt nekünk, hogy igen sokan vannak közöttünk, kiknek az arcát csúnya kiütés lepte el. Mindannyian a borbélyokra panaszkodnak, kiknél nagy tisztátalanság uralkodik. A legtöbb üzletben nincs fertőtlenítő szer, ha van is nem mindenütt használják. Közös és tisztátalan hajkeféket és sokszor használt, tisztátalan terítőket és piszkos törülközőket találunk mindenütt. Felhívjuk a rendőrség figyelmét, hogy nézzen utána a dolognak s szigorúanellenőrizze a borbély üzleteket. Ha már 3 koronát kell fizetnünk egy borotválkozásért és 7-et egy hajnyírásért, akkor legalább ne legyünk kitéve mindenféle járványnak.” (Czeglédi Hiradó II. évfolyam, 5-ik szám Csütörtök, Január 15. 3 . o).

,, E. SÁNDOR TERRORISTÁRÓL, kit Czegléden csíptekel, kiderült, hogy vadházasságban élő T. Katalin nevűfeleségével együtt nagymennyiségű holmit loptak össze. Volt czeglédi lakásukon házkutatást tartott az államrendőrség, de a holmiknak nem jutott a nyomára.” (Czeglédi Hiradó II. évfolyam, 3-ik szám Csütörtök, Január 8. 3.o.).

,, ELJEGYZÉS. S. József főgimnáziumi tanár, lapunk főmunkatársa eljegyezte G. Ilonkát. Gratulálunk!” (Czeglédi Hiradó II. évfolyam, 4-ik szám Vasárnap, Január 11. 2.o.).

Összeállította: Bordás-Giesz István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....