9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

In memoriam Víg Károly

A múlt héten elhunyt Víg Károly, aki 1991-től a Nyársapáti Szabadidő Sport Egyesület elnöke, 12 éven át pedig a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség (PEMESZ) elnökségi tagja volt.

1990-től dolgozott Nyársapáton az iskolában, informatikát tanított. Az egyesület Víg Károly vezetésével a település sportéletének meghatározó szervezője volt. Szabadidejének jelentős részét évtizedeken keresztül a fiatalok és a családok sportolási feltételeinek megteremtésére fordította. Ha délutánonként nem az iskolai sportpályán volt, akkor a tornateremben segített, szervezte a különböző sportcsoportok munkáját. Az utóbbi években birkózó sportágban is megteremtette a sportolási lehetőséget, lehetővé téve a tanyán élő fiataloknak is a minőségi sportolás lehetőségét. Diákolimpiai bajnokokkal és korosztályos válogatottakkal büszkélkedhetnek. Közülük is kiemelkedik Kecskeméti Krisztián, aki kötött fogásban, 60 kg-ban a február 10-én kezdődő római Európa bajnokságon képviseli hazánkat.

1991 óta több mint 25 éven keresztül szervezett kerékpártúrákat. Megteremtette a lehetőségét annak is, hogy a nyársapátiak megismerkedjenek a síeléssel is, 18 évig szervezett kedvezményes túrákat. Nagy szerepe van abban, hogy a falu lakói több országos és megyei sportprogramhoz, felhíváshoz is csatlakoztak. Minden általános iskolás korosztályban részt vesznek a Bozsik programban. Évekig szervezője volt a „Közösen-könnyebben” Életmódváltó munkahelyi csapatversenyeknek, szervezésében a település részt vett a Kihívás Napja versenyen is. Éveken keresztül társszervezője volt a Pest Megyei Kerékpáros Találkozó és Drogellenes Napnak, rendszeresen részt vett a Pest Megyei Futó- és Gyalogló Napok szervezésében, az utóbbi években pedig az Európai Sporthéthez csatlakoztak Kinizsi-próba eseményükkel.

A sport feltételeinek biztosítása mellett a környezetvédelem is szívügye volt. Egyesülete részt vett a MOL Zöldövezet Programjában. A program során kialakítottak egy tavat vízi színpaddal és készítettek rá egy hidat is, és közel 300 őshonos növényt ültettek el.

Magas szintű szakmai munka a közérdek igényes szolgálata, fokozott társadalmi érzékenység jellemezte. A sportot nemcsak szervezte, hanem példaértékűen művelte. Tanítványai és a település lakói sportszervezői és pedagógusi munkájáért nagyon tisztelik.

Az általa vezetett egyesület 2003-ban és 2006-ban is Pest megye legeredményesebb szabadidő sportszervezete lett. 2017-ben a Magyar Szabadidősport Szövetség „A lakosság sportjáért” díj elismerésben részesítette.

Nyugodj békében. Emléked szívünkben örökké él!

Jezerniczky Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...