12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Viharos szél és jégeső

Hétfőn Magyarországra is megérkezett a Ciara nevű viharciklon, amit akár 100-150 km/h-s széllökések is kísérhetnek az érintett területeken. Emiatt több megyében narancssárga, másodfokú riasztás volt érvényben tegnap és ma is. Somogy és Zala megyében szinte megállás nélkül dolgoztak a tűzoltók: utakra vagy házakra dőlt fákkal, feltépett tetőkhöz, megrongálódott autókhoz riasztották őket. Este hét óráig csaknem 400 helyszínen volt szükség a beavatkozásukra a viharos szél miatt.

Az ország középső részére délután érkezett meg a vihar. Lapunknak Csámpai Attila tűzoltó százados a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője számolt be a hétfői tapasztalatokról: “Ötvennégy esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak a tegnapi napon a viharos időjárást követően Pest megyében. Ebből a ceglédi hivatásos tűzoltóknak tizenöt esetben volt dolguk a tegnapi nap folyamán. Az erős szél kidőlt fákat, leszakadt ágakat, megrongált tetőszerkezetet hagyott maga mögött. Ceglédet és a környező településeket sem kímélte a szél. Cegléden a Szolnoki úton, a Cinege utcában, az Ugyer dűlőben, a Batthyány utcában, a Csákány utcában és a Fűtőház utcában több helyen kellett beavatkozni a városi hivatásos tűzoltóknak. Cegléden kívül Csemőn, Kőröstetétlenen, Ceglédbercelen és Nagykőrösön volt még szükség a ceglédi tűzoltók segítségére.”


A ciklon miatt kedd estig van érvényben az országos riasztás. A meteorológiai szolgálat szerint csak a délutáni órákban várható, hogy veszít erejéből a szél, addig főként az északi országrészben és az Alföldön 65-90 km/h-s erősségű széllökések, záporok, zivatarok és jégeső is jelentkezik. Kedd reggel Cegléden is először sűrű zápor majd jégeső borította az utcákat, a csúszós utak több balesetet okoztak.

Fotó: PMKI Cegléd HTP / olvasók

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...