3.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Lottó Józsi bácsival

A tévében, rádióban minden nap reklámozzák a lottóötös nyerhető összegét, ami a múlt héten 5,2 milliárd forintra rúgott, ha egy személy nyerné meg. De a valóság sokkal másabb. A múlt héten 105 csalódott ember volt közel e mesés összeghez. Sok évvel ezelőtt én is átéltem, amit a 105 ember a múlt héten.

32 évvel ezelőtt Zöldhalomból este 10 körül jöttünk haza az édesapámmal Trabanttal, de az lerobbant, betoltuk hát egy tanyához és gyalog céloztuk meg Ceglédet. Nemsokára egy taxi állt meg mellettünk, szólt, hogy szálljunk be, nem kell fizetni és elvisz minket. Nagyon rendes volt a fickó, a szerencse tehát mellénk szegődött!

A fárasztó nap után hazaérve az újságban megnéztem a kihúzott számokat. Az első négy stimmelt! Az ötödiket már nem találtam meg a szelvényen, mert összefolytak előttem a betűk és a számok. Végül 4-es találatunk lett. A nejem nézte meg mit fizet: 401.500 Ft volt, amit hárman nyertünk meg és jól jött az elosztott összeg. Úgyhogy együtt érzek a múlt heti négyes találatosokkal, mert ugyan plusz 1 jó számmal szép summa ütötte volna a markukat, de a vigaszdíjuk is közel egymillió forint lett.

Én nem vagyok önző ember, ezért közreadom a jövő héten megjátszott számaimat: 78, 82, 85, 89, 90, bízva benne, hogy ezeket húzzák ki. Ha valakinek van kedve, játssza meg ezeket. Az igaz, hogy ha nyerünk, kevesebb lesz a nyereményem, de száz telitalálat is szép összeget hozna a konyhára.

Darányi János tanárom mondta a számokról és az életkorról: Józsika, a számok ugyanazok mindig, csak más sorrendben írják őket! A 19 például fordítva 91, itt tartok már én is az életben, hogy egyre nagyobbak a számok…

Józsi bá’

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...