5.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Vírushelyzet a ceglédi kórházban

A ceglédi kórházban eddig nem kezeltünk olyan koronavírus-gyanús beteget, akinek aztán pozitív lett a tesztje. – ezt dr. Pusztai Dezső a ceglédi Toldy Ferenc kórház igazgatója mondta lapunknak, miután megkerestük azzal, hogy információink szerint jelenleg is van az intézményben olyan beteg, aki a tesztje eredményére vár.
Az igazgató elmondta: az intézményben a járványügyi protokoll szerint minősítik „koronavírus-gyanúsnak” a felső légúti panaszokkal, magas lázzal és más jellemző tünetekkel jelentkezőket és különösen azokat, akik a közelmúltban fertőzött országban jártak, vagy találkoztak fertőzött személlyel. Ezek alapján küldenek mintát a Szent László kórházba, amely 1-2 napon belül eredményt küld. Ezek a minták mindeddig nem igazoltak fertőzést. „Természetesen fokozottan figyelünk a tünetekre és gyanús esetekből egyre több lesz.” – mondta el az igazgató.
Kérdésünkre, hogy ha beigazolódik a koronavírus gyanúja egy ceglédi személynél, akkor arról a közvélemény kaphat-e felvilágosítást dr. Pusztai Dezső elmondta: mindenképpen fontos is a közvélemény tájékoztatása – természetesen a személyiségi jogok figyelembevételével. A magyar járványügy ebben az olaszországinál jóval előrébb jár, hogy a pozitív teszt első pillanatától nagy hangsúlyt fektet a kontaktkutatásra. Így lehet izolálni és karanténba helyezni azokat az érintett személyeket, akik kapcsolatba kerültek a koronavírus fertőzöttel és megakadályozni, lassítani a vírus terjedését.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...