13.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Bezárnak a bölcsődék és óvodák

Ma reggel egyeztetett a város vezetése a bölcsődékről és az óvodákról az érintettekkel a kialakult koronavírus járvány miatt. A tanácskozást követően sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről dr. Csáky András polgármester, Hegedűs Ágota alpolgármester és dr. Diósgyőri Gitta címzetes főjegyző.

A polgármester elmondta: ma reggel a helyi operatív törzs az intézményvezetőkkel kibővülve áttekintette a helyzetet. „A hétvégén megjelent kormányrendeletben kapott felhatalmazásom alapján, meghallgatva az illetékeseket, a holnapi naptól kezdve a bölcsődék és óvodák a visszavonásig zárva tartanak. Kijelöltük közösen az intézményvezetőkkel azokat az intézményeket, amelyek úgynevezett ügyeleti szolgálatot tartanak mindazok részére, akik nem tudják a gyerekfelügyeletet megoldani.” – fogalmazott dr. Csáky András. Hozzátette: a mai délelőtti jelentés alapján már most 10-12 %-ra csökkent az igénybe vevők száma. Az óvodák közül a Széchenyi-, a Deák-, a Lövész utcai-, a Köztársaság úti- és a Pesti úti Óvoda tart ügyeleti rendszert, a bölcsődék közül pedig a Deák téri bölcsőde.

„Mindazok számára – és ez a bölcsődék és óvodák mellett az iskolákra is vonatkozik -, akik eddig igénybe vették az étkezési szolgáltatást, és ezt követően is igénybe kívánják venni, ezt lehetővé tesszük.” – mondta a polgármester. Emlékeztetett: az ezzel kapcsolatos lakossági tájékoztató elérhető a városi honlapon is. Arra kérte az érintetteket, hogy a megadott időpontig az ezzel kapcsolatos igényüket jelezzék az adott intézmény felé és ebédet fognak biztosítani csomagolt formában azok részére, akik az intézményi szolgáltatást nem veszik igénybe. Azt pedig az adott napon 11 és 13 óra között az étkezési hely bejárata előtt vehetik át a szülők személyesen vagy meghatalmazott útján.

Tájékoztatásul elhangzott: a Kossuth Múzeum, a Városi Könyvtár és a Kossuth Művelődési Központ nem fogad polgárokat, lényegében zárva lesz a lakosság részére egészen a visszavonásig. „Még arról tájékoztatom a lakosságot, hogy a hétvégén külföldi utazással kapcsolatban két ceglédi személlyel szemben az illetékes hatóság házi karantént rendelt el, az ő ellátásukról gondoskodtunk. Egyéb dologról jelenleg nincs tudomásunk.” – mondta a városvezető. Hozzátette: a város honlapjára ki fognak rakni egy zöld számot, amin a 60 éven felüli, egyedül élők, amennyiben szükségét érzik és segítséget kérnek, ott azt megtehetik reggel 8 és délután 2 óra között és ezt a segítséget a város meg fogja adni. Végezetül elmondta: a csütörtöki testületi ülést megelőző lakossági félóra, a járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad.

„A hivatal nem zár be, viszont egy közleményt közzétesz és ezúton is szeretném kérni az ügyfeleket, hogy csak nagyon haladéktalan ügyintézést igénylő ügyben és csak nagyon szükséges esetben jelenjenek meg személyesen, ezzel is előtérbe tartva a közegészségügyi szabályokat.” – erről már dr. Diósgyőri Gitta címzetes főjegyző beszélt. – „Természetesen a hivatal dolgozik, telefonon, e-mailben az eddigi szokott módon tartjuk a kapcsolatot az ügyfelekkel és mindenkit megkérek, hogy ezt tartsa szeme előtt. A szerdai napon, a vészhelyzetre való tekintettel nem tart a hivatal ügyfélfogadást.”

Hegedűs Ágota alpolgármester az igénybevételi helyekről tájékoztatta a szülőket. „A gyermekek közétkeztetését az általános és középiskolák tekintetében az alábbi helyeken vehetik igénybe: a Bem iskolában fogják megkapni az ebédet a középiskolások. Ugyerban kiszállítják az étkezést az ugyeri iskolába, itt vehetik igénybe az ugyeri óvodások is a közétkeztetést. A Budai úti óvodások és iskolások is a Budai úti iskolában vehetik igénybe azt. A Táncsics Iskola tanulói a Népkör utcai konyhára menjenek minden nap 11 és 13 óra között, valamint a Várkonyi Iskola diákjai a Széchenyi úti étkezdében vehetik át, a Losontzis diákok pedig a Losontziban.”

(Fotó: Szokolai Attila)

Vészhelyzet tudnivalók…

A közétkeztetés rendjéről…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....