12.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Járványügyi megfigyelés alá helyeztek egy kecskemétit

A Bács-Kiskun Megyei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szombaton Kecskeméten először helyezett járványügyi megfigyelés alá egy ottani polgárt – írta meg a Keol.hu. A döntés oka, hogy a megfigyelés alá helyezett személy Olaszországból tért haza. “A kormányrendeletben meghatározott önkormányzati kötelezettségünknek eleget téve felvettük vele a kapcsolatot, hogy a hatósági házi karantén ideje alatt, igény esetén segíthessünk az ellátásában” – közölte Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

FRISSÍTÉS: Cegléd Város polgármestere, dr. Csáky András a hétfői sajtótájékoztatón bejelentette, “a hétvégén külföldi utazással kapcsolatban két ceglédi személlyel szemben az illetékes hatóság házi karantént rendelt el. Egyéb dologról jelenleg nincs tudomásunk.” – mondta a városvezető.

Tájékoztató a különböző típusú karanténok jelentéséről:

A karanténnak alapvetően három szintje van:

Az első az önkéntes karantén. Ez egy elővigyázatos, rendkívül felelősségteljes és példamutató magatartás, amely arról szól, hogy ha valaki bárhol külföldön járt, az hazaérkezte után két hétig otthon marad. Ezt kértem és kérem a továbbiakban is az érintet polgároktól, mert ez egy hatékony óvatossági intézkedés. De ez nem azt jelenti, hogy az illető beteg! Nagy valószínűséggel sokan vannak ilyen típusú önkéntes karanténban, mert biztosra akarnak menni és ezzel is vigyáznak embertársaikra.

A második szint a hatósági házi karantén. Ez kötelező jellegű mindazokra, akik Olaszországból, Iránból, Kínából vagy a Koreai Köztársaságból térnek haza, és akiknél a határokon az egészségügyi ellenőrzésnél nem merül fel a betegség gyanúja. Ők kerülnek kötelezően 2 hetes járványügyi megfigyelés alá, hatósági házi karanténba, amelyet a rendőrség ellenőriz. Ez is egy elővigyázatossági intézkedés, amelyre Kecskemét esetében ma először volt szükség.

A harmadik szint az, amikor akár a határon végzett egészségügyi vizsgálat során, akár más vizsgálatnál felmerül a betegség gyanúja. Ezekben az esetekben kizárólag kórházi karantént alkalmaznak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...