4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Katonai járőrök Cegléden

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a kijárási korlátozás betartását többek közt Cegléden is 2020. március 28-án reggel 8 órától.

Szombaton – a városok sajátosságait is figyelembe véve – Budapest, Cegléd, Szigetszentmiklós, Székesfehérvár, Szolnok, Debrecen, Hódmezővásárhely, Győr, Tatabánya, Salgótarján és Kaposvár piacain segítették katonai járőrök a rendőröket, és velük együttműködve gondoskodtak arról, hogy az állampolgárok egyrészt megismerjék a bevezetett szabályokat, másrészt betartsák a rendelet rájuk vonatkozó előírásait. Emlékeztettek arra is, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a Magyar Honvédség több, a rendőrség munkáját és a civil társadalmat támogató feladatot lát el.

A 2020. március 28-án kihirdetett 71/2020. (III. 27.) számú Kormányrendelet alapján kijárási korlátozás lépett életbe Magyarország területén. A rendelet 6. szakasza szerint az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9:00 és 12:00 óra között – az ott foglalkoztatottak kivételével – kizárólag 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

“A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék a magyar embereket ebben a nehéz helyzetben. Különösen fontos ilyenkor az összefogás, a társszervek kölcsönös támogatása, valamint az, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett rendszabályokat mindenki ismerje és betartsa. A magyar emberek számíthatnak arra, hogy a katonák megtesznek mindent biztonságuk szavatolása érdekében az élet minden olyan területén, ahol szükség lehet a katonai képességek igénybevételére.” – tájékoztat a honvedelem.hu.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....