12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Idős házaspárt mentettek égő otthonukból

Kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete szerdán hajnalban Albertirsán, a Vécsei utcában. A helyi járőrök négy óra körül észlelték az épület udvarán lévő tüzet, azonnal csengetni és dudálni kezdtek, hogy felébresszék az épületben lévőket. Mivel senki nem nyitott nekik ajtót, ezért bemásztak a ház udvarára és az ablakon és az ajtón kopogtattak, így sikerült felkelteniük az alvó idős házaspárt, akiket aztán gyorsan ki is kísértek a füsttel telített házból.

Közben kiértek a helyszínre a ceglédi valamint a nagykátai hivatásos tűzoltók is. Ekkor már teljes egészében égett a ház tetőszerkezete és a padlástere, a lángok pedig már a mellette lévő melléképületeket is veszélyeztettek. Amikor megtudták, hogy nyolc kutyus is van az égő házban, azonnal bementek értük és kihozták azokat is. Az épület tetejét megbontva pedig sikeresen eloltották a lángokat.

A házban élő 72 éves férfinek és 66 éves feleségének az ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja. Feltételezhetően a tüzet egy ház mellett lévő üst okozta, ahonnan a lángok átterjedtek a mellette elhelyezett raklapokra, majd a házra is.

Fotó: PMKI KMSZ

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....