2.1 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Koronavírus-hírek a polgármestertől

Még mindig nincs igazolt koronavírusos Cegléden. – többek között erről is tájékoztatott facebookján dr. Csáky András polgármester, ahogy arról is, hogy 5000 maszkot kapott Cegléd Kínából és arról, hogy Nagypénteken is nyitva lesz a zöldségpiac.

„Most beszéltem a katasztrófavédelem képviselőjével. Hála Istennek még nem tudnak koronavírussal fertőzött betegről. Nincsen illúzióm, hogy városunk mentes a fertőzött személyektől, de betegség jeleit mutató, teszttel igazolt személyről nem tudunk. Pont ezért kell betartani az előírásokat, hogy elkerüljük a fertőzést. Nem lehetünk biztosak abban, hogy melyikünk hordozza a vírust, anélkül, hogy tudna róla. Jelenleg 24 fő van karanténban, mindannyian külföldről tértek haza és nem mutatják a betegség tüneteit.”

A polgármester arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy „az egyik Cegléden is üzlettel rendelkező szupermarket működésével kapcsolatban több jelzés érkezett hozzánk, mely szerint időnként nagy a zsúfoltság az üzletben és nem tartják be az előírásokat.” Csáky Andrásnak az üzlet központjában intézkedést ígértek az üggyel kapcsolatban.

Cegléd 5000 maszkot kapott Kínából. Évekkel ezelőtt került kapcsolatba Cegléd Jiaxing városával. Most a kinti konzulátus munkatársa kereste telefonon a polgármestert, hogy 5000 db maszkot ajándékoznak városunknak. A szállítmány megérkezett és az egészségügyi alapellátás, óvodák, bölcsődék, szociális otthon részére kiosztásra kerül.

Idén Nagypénteken is nyitva lesz a piac, hogy ne szombatra terhelődjön az ünnep előtti nagy forgalom. Az önkormányzat és a piacot üzemeltető Várvag Kft. mindenkit arra kér, „legyen tekintetre a helyzetre, egyedül vásároljon és a lehető legkevesebb időt töltse a piacon”.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...