20.6 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Fertőzött Abonyban

Rendkívüli bejelentést tett Pető Zsolt Abony polgármestere: pozitív lett egy abonyi lakos koronavírus-tesztje. Hatósági házi karanténba került a fertőzöttel együtt 7 személy, 4 lakcímen.
„Tisztelt Abonyiak! A védekezés 44. napján, vagyis ma értesítést kaptunk az első abonyi lakhelyű személy COVID-19 pozitív tesztjéről. A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya haladéktalanul megtette a szükséges hatósági intézkedéseket és elrendelte a lakóhelyen történő karanténba helyezést.


Abony Város közigazgatási területén hatósági házi karanténban lévők száma 7 fő (4 lakcímen). Mindannyian a megjelölt lakóhelyen tartózkodnak, a hatóságok a szabályok betartását rendszeresen ellenőrzik, a tartózkodás helye az előírt felirattal jelzett. A karanténban tartózkodók részére az önkormányzat szükség szerint bevásárlással nyújt segítséget. Újra felhívom a figyelmet a főszabályra, amit mindenkinek be kell tartania: a lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni.” – fogalmazott a polgármester, aki a kormányrendeletben megfogalmazott eddigi kijárási korlátozások mellett további helyi intézkedéseket is bejelentett: „Április 25-én szombaton 00.00 órától kötelező maszk – ennek hiányában az annak rendeltetését, funkcióját betöltő textil (orrot, arcot takaró sál, kendő) – viselése a kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó üzlethelyiségbe, gyógyszertárba, drogériába, az önkormányzat által fenntartott oktatási, nevelési, gyermekvédelmi, egészségügyi intézményekbe, az Abonyi Polgármesteri Hivatalba belépő és ott tartózkodó személyeknek – ideértve az adott hely munkavállalóinak, alkalmazottainak – a zárt térben történő tartózkodásuk idejére.


A maszk kötelező viselésére vonatkozó szabályokat a közterület-felügyelők ellenőrzik.
A hétvégén a rendőrség fokozottan ellenőrzi a kijárási korlátozás betartását.
Szombaton a piacon és a nagy forgalmú üzletek környékén a polgárőrség segíti a szabályok betartását, felhívja a figyelmet a védőeszközök kötelező használatára és szükség szerint – önkormányzat által biztosított – védőeszközöket ad át.
A „Mikes tónál” továbbra is tilos a horgászat és minden közösségi összejövetel, a szabályok betartását a polgárőrség segíti. A polgárőrség folyamatos közterületi jelenléttel segíti a kijárási szabályok betartását. A szabályok betartásán nem lehet lazítani, a lakóhelyet csak alapos indokkal lehet elhagyni! Rendőrjárőr segítsége kérhető a 30/277-3185 telefonszámon. Kérek mindenkit, hogy a szabályok betartásával és felelősségteljes egyéni magatartással segítse a közös védekezést!” – írta Pető Zsolt polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....