4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Kinn a téren

Cegléd legnagyobb zöld területű tere a Vörösmarty tér. Sajnos most a COVID-19 miatt a játszótér és a kondi rész területét is lezárták. Így marad a délkeleti focipálya és a füves terület a mozgásra. A koronavírus járvány ellenére nagyon sok gyermek veszi ezt igénybe unalmában, ami érthető. Ahogy múlik az idő azért mindenki egyre türelmetlenebb és agresszívebb lesz. Sok a veszekedés, hangos szó és összeszólalkozás is.

Egyik nap a focipálya felől hatalmas női kiabálás és ordítás hallatszott. Utána nézve csak azt lehetett megállapítani, hogy a fiatal fiúk unalmukban a labdát nem egymásnak, hanem a védő dróthálónak rugdalták nagy erővel, ezzel rongálva a hálót. De amikor már a téren lakó üvegablakát is veszélyeztették a rúgások, a lakó szólt a gyerekeknek, hogy ezt ne csinálják. A gyerekek reakciója az volt, hogy telefonon riasztották az édesanyjukat és ebből alakult ki a kiabálás.

A következő napok egyikén reggel kinézve az ablakon, észrevettem, hogy a szalétli alatt lévő pad deszkája félig már a földön fekszik, mivel a csavarokat valaki leszerelte és valószínű előkészítette a deszka ellopását. Hogy ezt megakadályozzam megkértem a gyerekeket, hogy vigyék be a deszkát az udvaromba. Szóltam a Várvag Kft-nek, hogy szereljék vissza az ülődeszkát, de sajnos erre napokig nem került sor mivel a vírushelyzet miatt nem volt kapacitásuk és emberük erre. Erre jött derült égből a villámcsapás, hogy az egyik szintén a parkban lakó egy nap múlva észlelte, hogy nincs az ülődeszka a helyén és telefonon értesítette a polgárőrséget, mivel ő is polgárőr. Meglepetésemre a polgárőrök pár perc múlva már a helyszínen voltak. Elmeséltem, hogy mi történt és elmondtam azt is, hogy a bajt nem utólag kell konstatálni, hanem megelőzni. Kifogásoltam azt is, hogy a facsemeték kitörésekor, az éjszakai dühöngésekkor, vagy a focilabda összevissza rugdalásakor ez a polgárőr lakó miért nem értesíti a polgárőrséget és miért nem intézkedik? Ellenben dezinformációkkal ellátva a tér lakóit is félretájékoztatta.

Az egyik szomszédom segítségével, megértve a Várvag elfoglaltságát a megvásárolt csavarokkal visszaszereltük az ülődeszkát.

Azért történt a téren jó cselekedet is. Szintén a segítőkész szomszédom segítségével a Föld Napján remélhetőleg megmentettük a kínjában még hajtásnak indult molyhos tölgy facsemetét, mivel óvatosan felemeltük és megpróbáltuk rögzíteni az eltört törzset.

Ezúton köszönöm meg a szomszéd segítségét és szakmai tapasztalatát. Remélem, hogy közös örömünkre szolgál, ha sikerült ezt a csemetét megmenteni.

Sajnos, a koronavírus okozta türelmetlenség nem a visszafogottságot segíti elő, hanem nagyon sokan idegesek és erőszakosak lesznek. Holott épp az ellenkezőjére lenne szükség. Most mindenkinek nyugodtnak kellene lenni, kivárni a vírusjárvány megszűnésének végét és békében élni egymással.

Azt hiszem, lesz itt még súlyosabb probléma majd például a gazdaságban. Várjuk ki a végét türelemmel és megértéssel és próbáljunk meg egymást így elviselni, ne hagyjuk, hogy provokáljanak bennünket, mert előbb-utóbb úgyis vége lesz ennek is.

Mészáros Iván

 

 

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....