12.4 C
Cegléd
2024. március 28. csütörtök
spot_img

Ceglédi szabályok az égetésről

Lakossági megkeresésekre válaszul Cegléd Város Önkormányzata közleményt bocsátott ki a kerti hulladékok és avar nyílttéri égetésének helyi szabályairól:
„Az Önkormányzat 11/2015. (IV.30.) rendelete tartalmazza a kerti hulladék és avar égetésre vonatkozó szabályokat, mely szerint a levegő tisztaságának védelme érdekében Cegléd belterületén a kerti hulladék égetése megfelelő légköri viszonyok esetén egész évben hétfői és pénteki napokon 9:00 és 19:00 óra között, szombaton 8:00-18:00 óra között engedélyezett, munkaszüneti és ünnepnapokon, valamint erősen párás, ködös időben tilos.

A zártkerti és külterületi ingatlanok esetében az irányított égetés a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának engedélyével lehetséges.

Fenti szabályok azonban kizárólag abban az esetben tekinthetők irányadónak, amennyiben nincs érvényben országos, illetve megyei szinten elrendelt tűzgyújtási tilalom. A tűzgyújtásra vonatkozó aktuális rendelkezésekről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján tájékozódhatnak (https://katasztrofavedelem.hu/).

A jogszabálytól eltérő tűzgyújtási tevékenységet a Tűzvédelmi Hatóság ellenőrzi. A szabálytalanság tényének megállapítása esetén tűzvédelmi bírság kerül kiszabásra.” – fogalmaz a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....