10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Felmérés ceglédi sportolási szokásokról

A lakosság sportolási szokásairól készített Cegléd Város Önkormányzata nem reprezentatív online felmérést. Az online kérdőívet sportvállalkozásoknak küldték meg a szervezők, valamint a Facebook-on keresztül juttatták el a sportoló lakosság felé. A felmérést 497-en töltötték ki, amelyből érdekes információkat tudhatunk meg a ceglédiek sportolási szokásairól. Az eredményekről a város honlapján számoltak be a szervezők.


A kitöltők valamivel több, mint fele hölgy volt, a legaktívabb kitöltők a 25-54 éves korosztályból kerültek ki. Kiderült, hogy a legnépszerűbb sporttevékenység a futás, majd ezt követi a kerékpározás. Ezek a számok nem is annyira meglepőek, mindkét sportág komoly bázissal rendelkezik a városban és mindkét esetben van egy egyesület, közösség, amely összetartja a sportolókat. De nagyon népszerű volt a válaszok között a konditermi edzés, a tollaslabda és a fitnesz is.
A kitöltők 66,8%-a legalább heti 3 alkalommal sportol, 13,4%-uk pedig mindennap! A felmérés rákérdezett arra is, mennyit költenek havonta sportolásra a válaszolók. Az eredmények alapján megállapítható, hogy 60,4%-uk 0 és 10.000 Ft között költ el egy hónapban a sportolással kapcsolatban, a többiek pedig havi 10.000 Ft felett költenek.


A kitöltők 44,3%-a egyedül szeret sportolni, a többiek inkább közösségben. A válaszadók 30,3%-a jelölte meg, hogy a szabadban sportol inkább. A közel ötszáz sportoló ceglédi lakos 67,4%-a használta már a Budai úti Termálfürdő melletti futópályát, közel 20%-uk rendszeresen. A válaszadók közel fele a városban is örülne egy hasonló pályának. Részletek…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...