12.5 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Hol lehet Cegléden a természetben pihenni?

A fenti kérdésre kereste a választ egy helyi lakos egy facebook posztban és elég lehangoló képet festett a ceglédi szabadtéri pihenőhelyekről, viszont javasolta az Örkényi útnál lévő Gerje Új-Árok parkosítását. A kommentelők közül mások a Vörösmarty teret, vagy a Budai úti fürdőnél lévő tavat és a horgásztavakat javasolta a zöldben történő feltöltődésre.

„Vannak a városban parkok, ahova ki lehet ülni és bambán bámulni a fákat, illetve az arra járó embereket. Ez az egyik lehetőség, illetve nézni a városban randalírozó fiatalokat hogyan gyorsulnak autókkal, illetve motorokkal. A másik lehetőség kimenni a termálfürdőbe, ahol olyan óriási zsivaj van, akár a beltéren, akár a kültéren, hogy azt én mindennek nevezném csak pihenésnek, illetve kikapcsolódásnak nem. És tudomásom szerint, de lehet hogy tévedek, ezzel ki is merült a kikapcsolódás és pihenés lehetősége Cegléden. De van még Ceglédnek kiaknázatlan területe.

Én ha polgármester lennék megpróbálnék megvalósítani egy ötletet, ami Cegléd javát, illetve a lakosság javát szolgálná. Itt van például az én környékemen az Örkényi út Új-Árok part illetve a gát és a Pesti út által határolt terület, ez egy hatalmas kihasználatlan zöld terület csak rendbe kellene tenni az erdőt. A mezőt szépen rendbe kellene tenni, mert most jelen pillanatba úgy néz ki, mint egy cigányputri, miután már nem legeltetnek ott birkát és teheneket. Tehát kis ráfordítással viszonylag nagy, többszáz m²-es területet lehetne kialakítani pihenőövezetnek. Ahol az Új-Árok parton illetve az erdőben lehetne sétálni, kikapcsolódni a mezőn meg lehetne kisebb focipályákat, tollaslabda és hasonló szabadidő sportoknak pályákat kialakítani mert bőséges a helykínálat. A családok kényelmesen elférnének piknikezhetnének. Persze ez csak az én ötletem és nem is biztos, hogy jó ötlet. De ha választanom kellene, hogy kiülök a parkba és hallgatom az autóbőgést vagy kimegyek a rétre és elfekszem a fűbe, ahol csend van, akkor inkább a másodikat választanám.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...