6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Nyitnak az önkormányzati óvodák

Május 25-én – eredeti nyitva tartással és ellátotti körrel – kinyitnak a Cegléd Város Önkormányzata fenntartásában működő gyermekintézmények. – erről jelentetett meg közleményt dr. Csáky András polgármester.

„A rendkívüli szünet elrendeléséről szóló polgármesteri határozat visszavonásával valamennyi kisgyermek az eredeti intézményegységben lesz jogosult a szokásos ellátásra, gondozásra, nevelésre. Ez alól kivételt képeznek a Fűtőház Utcai Tagóvoda óvodásai, akiket a Lövész utcai székhely óvoda, vagy korábbi átíratás esetén a szülők által kiválasztott óvoda fogad.

A nyitás ellenére – figyelemmel a járványhelyzet előre nem látható alakulására – a nyár végéig nem tarthatnak rendezvényt a gyermekintézmények.

Külön felhívom a figyelmet arra, hogy a bölcsődések, óvodások gyermekétkeztetését május 25-étől kizárólag az intézményekben tudjuk biztosítani, vagyis csak abban az esetben, ha a kisgyermek bölcsődébe, óvodába jár. Az iskolás gyermekek önkormányzati étkeztetését egyelőre változatlan körülmények közt oldjuk meg.

Kérem a szülőket, hogy az étkeztetés (adagszám) biztosítása érdekében haladéktalanul értesítsék telefonon óvodájuk székhely intézményét (Lövész Utcai Óvoda, Pesti Úti Óvoda és a Széchenyi Úti Óvoda) arról, hogy gyermekük melyik naptól kezd óvodába járni!

Végezetül, de nem utolsó sorban hangsúlyozni kívánom, hogy a rendkívüli szünet vége és az önkormányzati intézményegységek teljes körű nyitása nem mentesít a higiéniai előírások és a személyi védőtávolság kötelező megtartása alól!” – szól a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...