11.6 C
Cegléd
2024. március 6. szerda
spot_img

Magánvagyonukból finanszírozzák az adakozást

Újabb adományosztást tartott a ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szegény, nemcsak roma családoknak. Több, mint 200 doboz kézfertőtlenítőt és 400 szájmaszkot osztottak ki két nap alatt, de korábban élelmiszert, bútorokat és ruhákat is átadtak a rászorulóknak.
– A válsághelyzet kihirdetése óta folyamatosan segítjük adományokkal a ceglédi szegényeket. – számolt be lapunknak Jakab István a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.
– Küldetésünknek érezzük, hogy a munkahelyüket elvesztett, nehéz helyzetbe került emberek, ne a bűnöző életmód felé fordulva próbáljanak meg gondoskodni a megélhetésükről. Bútort, ruhát és élelmiszert is osztottunk több mint 20 alkalommal a járvány kezdete óta. Most két napig osztottunk kézfertőtlenítőt és maszkot a családoknak.  A nagy kiszerelésben vett fertőtlenítőt kimértük 200 gyógyszertári flakonba. 400 maszkot is osztottunk, ebben voltak moshatók és egyszer használatosak is. Az is fontos, hogy amikor átadjuk ezeket, akkor felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nem ért véget a járvány, továbbra is fontos a kézmosás, fertőtlenítés és az, hogy különös gonddal vigyázzunk az idősekre.
– Évek óta látható, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat erején felül segíti a szegényeket – és nem csak roma származásúakat – Cegléden. Ezt a sok karitatív tevékenységet mekkora költségvetésből finanszírozzák?
– Köszönöm ezt a kérdést, mert el kell mondanom, hogy 2020-ban eddig mindössze 1 millió forintot kaptunk a városi költségvetésből! A Roma Nemzetiségi Önkormányzat 40 millió forintot kért erre az évre, ebből megszavaztak 6 milliót, majd kaptunk eddig 1 milliót, miközben márciusban el kellett volna utalniuk az összeget. Ha ezt az 1 milliót elköltjük, akkor a működésünk került volna veszélybe, ezért a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai a magánvagyonukból finanszírozzák az osztásokat teljes egészében!
Szomorúnak tartom, hogy a szegények ennyit érnek Ceglédnek, hogy a világjárvány középen többezer roma és nem roma szegény támogatására mindössze 6 millió forint jut a 11 milliárdos városi költségvetésből, és még azt sem kapjuk meg. Tudom, hogy minden területen megszorítások vannak, de azt gondolom nem korrekt ilyen mértékű elvonás a legszegényebb rétegtől. Elkeserít az is, hogy erről sem tudok egyeztetni dr. Csáky András polgármesterrel, mert megválasztása óta többszöri egyeztetés után sem fogad engem, miközben én többezer roma szavazót képviselek. Olyan mintha a polgármesterünket nem érdekelné a szegények sorsa…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...