10.3 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Polgármesteri beszámoló

Az elmúlt időszak történéseiről, valamint a testületi ülésen meghozott döntésekről beszélt dr. Csáky András polgármester július elsején megtartott, teltházas fórumán a Ceglédi Kaszinóban.

A fórumon többek között szó esett a kerékpárutakról is. A polgármester a városi televíziónak adott nyilatkozatában elmondta: a Jászberényi úti kerékpárút kérdése most már a végéhez közeledik, mivel kiírták a közbeszerzést az elmúlt napokban. „Az illetékes hatóság ezzel kapcsolatos engedélyét megkaptuk, ez három hónap, és ha minden jól megy, akkor ősszel elkezdődhet a kivitelezés és még az idei évben befejeződik.” – fogalmazott a polgármester, aki a Nagykőrös-Cegléd közötti kerékpárútról is tájékoztatott.

Mint mondta: videokonferencián vett részt Czira Szabolcs nagykőrösi polgármesterrel és Révész Máriusz kormánymegbízottal a kérdésben. „Ez is egy elhúzódó ügy, korábban már ezt beárazták, hogy mennyibe fog kerülni. Olyan döntés született, hogy egy úgynevezett indikatív közbeszerzést kell kiírni, ami kimutatja, hogy jelen pillanatban mennyibe kerül ez a beruházás. Révész úrtól ígéretet kaptunk arra, hogy vagy a jövő évi, vagy legkésőbb az azt követő évi országos költségvetésbe ez a beruházás be lesz állítva, tehát erre megkapjuk a forrásokat.”

Az éppen zajló beruházásokról is szó esett. „Azt mondtuk, hogy ami Európai Uniós pályázathoz kapcsolódó, támogatásból megvalósuló beruházás, az természetesen folytatódik, hiszen azok a pénzek rendelkezésre állnak és csak arra lehet felhasználni. Ezen felül a veszélyelhárítás és állagmegóvás fontos szempont: korábban már többször felmerült, hogy a mozi teteje rekonstrukcióra szorul. Az elmúlt hetekben a nagyobb mennyiségű eső és szélvihar megmutatta azt, hogy jó lett volna már akkor elvégezni, amikor a mozi felújítás zajlott. Most halaszthatatlanná vált, hiszen a beázással az eddig elvégzett felújítás is veszélybe került. Már három árajánlatot bekértünk, a legalacsonyabb alapján ezt el fogjuk végezni, a testület felszabadította erre a célra az összeget, így ez is elkezdődhet majd.” –számolt be a polgármester.

(Sajtóközlemény alapján – Fotó: Kisfaludi)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...