12.9 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Bogdán László emlékére tartanak megemlékezést

Cegléden is tartanak búcsúztatást Cserdi polgármestere Bogdán László emlékére Ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. Csütörtökön délután 17 órától a Kossuth téren lehet végső búcsút venni a múlt héten tragikus körülmények között elhunyt roma aktivistától. A Kossuth Művelődési Központ dolgozói által kihelyezett asztalnál – rajta a polgármester képével – mécses gyújtására is lesz lehetőség.

Ugyanezen a napon tartanak imádkozással egybekötött emlékezést és virrasztást a polgármester családi házánál Cserdiben, pénteken délelőtt pedig végső búcsút vesznek Bogdán Lászlótól a falu temetőjében.

Mint ismert, a 46 évesen elhunyt politikus szegények környezetben nőtt fel, de középvezetői szintig küzdötte fel magát 20 év alatt egy pécsi gyárban. 2002-ben faluja önkormányzati képviselője lett. 2006-ra összeállt polgármesteri programja 78,4 százalékos támogatást kapott. 2010-es újraválasztása óta főállásban vezette a települést. A dologtalanokat munkára fogta, a helyi gazdaságban megtermelt javakból városi szegényeket is támogatnak. A település határában a romák életét bemutató skanzen épül. A cigány többségű Cserdi „dolgainak rendbetételével”, a bűnözést visszaszorító „köcsögmentesítő” programjával, a lakosság munkára fogásával mintafaluvá varázsolta települését. Országszerte elismerték Bogdán László eredményeit: 2020-ban Wallenberg-díjat kapott, többek között Iványi Gábor és Setét Jenő társaságában.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....