10.7 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Szellő Imre volt a díszvendég

A jelenleg legmagasabb szinten jegyzett magyar profi ökölvívóként Szellő Imre is részt vett a magyar állam támogatásával épülő gyergyószentmiklósi Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia alapkőletételén szombaton.

Az alapkőletételen ott volt Soós Zoltán konzul, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának vezetője, Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere, Tánczos Barna szenátor valamint Böjte Csaba a Szent Ferenc Alapítvány elnöke, akinek diákjai közül nyolcvanan látogatni fogják majd az intézményt.

https://www.facebook.com/drbajkaiistvan/posts/3408336429178605

A 2008-as pekingi olimpián negyeddöntőig jutó sportoló Böjte Csabával, a Szent Ferenc Alapítvány elnökével, Soós Zoltánnal, a Magyarország Csíkszeredai főkonzuljával, Tánczos Barna szenátorral, Nagy Zoltánnal, Gyergyószentmiklós polgármesterével és Huszár Árpáddal-a Godakó egyesület elnökével volt a díszvendége az eseménynek.

A rendezvényen dr. Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke beszédében kihangsúlyozta, hogy az épület több lesz egy egyszerű sportközpontnál, közvetve az erdélyi magyarok szülőföldön való megmaradását is szolgálja. Továbbá céljának tekinti, hogy a magyar ökölvívó-bajnokságot kiterjesszék az egész Kárpát-medencére, és a nyílt bajnokságon az erdélyi fiatalok is jó eséllyel induljanak.

,,Nagy öröm számomra, hogy részt vehettem az ünnepélyen és szólhattam pár szót az Erdélyben élő magyarokhoz” – mondta el a Blikknek Szellő. ,,Sok ember azt hiszi, hogy az ökölvívás egy brutális sportág, két „agybajos” bemegy a ringbe és összeveri egymást, de ez ennél sokkal több. Ez az egyik legkorrektebb és egyben leglátványosabb sport, ami egy letisztult embert faragott belőlem, pedig igazi rosszcsont kisgyerek voltam, de a boksz által megtanultam, hogy mi az a tisztelet és fegyelem. Ezért is tartom remek kezdeményezésnek a gyergyószentmiklósi ökölvívó központ létrehozását. Véleményem szerint jól képzett, kitartó és eredményes sportemberek fognak kikerülni ebből a térségből!” – mondta Szellő, aki 24 év aktív élsporttal a háta mögött legfőbb céljai között tartja számon, hogy tudását és a sportág szeretetét átadja a fiatalabb generációnak, edzői tevékenységét Cegléden űzi.

Közel 400 millió forintból épül fel a létesítmény, amelyben várhatóan nyolc hónap múlva kezdődnek az ökölvívóképzések. Az 1601 négyzetméter alapterületű épület egyik része versenyek lebonyolítására lesz alkalmas, a ring körül nyolcszáz nézőt befogadó lelátó épül. Az edzéseket kiszolgáló épületrészben egy 270 négyzetméteres edzőtermet alakítanak ki, ahol egyszerre negyven sportoló dolgozhat, egy másik, 140 négyzetméteres teremben a sportolók erőnlétét fejlesztik. Az épületben emellett természeten öltözők, masszázsszoba, mosdók és orvosi szoba is helyet kap.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...