4.5 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Sportiskola lettünk!

Régi vágyunk vált valóra azzal, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal határozata alapján, 2020. szeptember 1-jétől, a Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda Újszilvási Általános Iskolája köznevelési típusú sportiskolai feladatokat is elláthat.

Több éves szakmai előkészítő munka előzte meg a sportiskolai oktatás és nevelés bevezethetőségét, hiszen ehhez a személyi, tárgyi és szervezeti feltételeket egyaránt biztosítanunk kellett.

A legszembetűnőbb az infrastruktúra fejlesztése volt. A már meglévő, de folyamatosan megújuló tornaterem mellé udvari sportpályát kellett építeni. Ez egy ideig hagyományos aszfalt pályaként funkcionált, majd ez évben rekortán borítást kapott, biztosítva ezáltal a sportolók testi épségének a megőrzését. A legnagyobb beruházás azonban az iskola szomszédságában épülő uszoda, amely a sportiskolai nevelés számára egy olyan lehetőséget biztosít, amely Pest megye déli régiójában egyedülálló.

Sporteszközeinket is folyamatosan fejlesztjük, lehetővé téve szinte valamennyi alapsportág eszközigényének kielégítését.

A személyi feltételeink is adottak, hiszen kiváló testnevelő tanárok, úszásoktatók és sportági edzők egyaránt segítik a jövő sportolóinak fejlődését.

A sportolók versenyekre, rendezvényekre szállításáról az iskola és az önkormányzat közösen gondoskodik.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy felvételt nyerünk a Sportiskolák Országos Szövetségébe.

szeptember 1-jétől indítjuk első sportiskolai osztályunkat, melybe az újszilvási gyermekek mellett a környező települések tanulói is felvételt nyertek.
Őszintén reméljük, hogy a felmenő rendszerben kiépülő sportiskola által Újszilvás község hírnevét tovább tudjuk gyarapítani.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....