3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Város-szépítő tábor

A pandémia helyzet okozta változások miatt idén augusztus 10-14. között került megrendezésre egy rendhagyó Város-szépítő tábor. Idén a járvány miatt nem érkeztek Sümegről fiatalok, csak ceglédiek vettek részt a reggeltől délutánig tartó programokon. A tábor célja a város-szépítő tevékenység mellett a helyi ifjú városvédők összekovácsolása, megtartó közösségének további erősítése is volt. A tábort alapos előkészítő munka előzte meg a járvány helyzetre tekintettel, elsősorban szabadtéri programokban gondolkodva.

Az Ipartestület épülete szolgált bázisként a hét folyamán és adott helyet a délutáni programoknak is. A tábort Kocsis István elnök nyitotta meg, ezt követően az Ipartestület kertjét rendezték a fiatalok. A napot Gachal-Kovács Zoltán csapatos helyismereti agytornája és városismereti vetélkedője zárta. Ezúton is köszönjük felkészülését és a győzteseknek járó tortát.

A második napon Oszlánczi Ferenc vezetésével Nyársapát és Csemő helytörténetével ismerkedtek meg a résztvevők. A nyári melegben, a két község békés templomai nyújtottak hűvöset számukra. A nyársapáti Szarka Mihály Közösségi Ház és Múzeum, valamint a csemői Helytörténeti Gyűjtemény a régi idők emlékeivel szépítette meg a napot. A programok során elhangzottakból játékos vetélkedőn mérethették meg frissen szerzett tudásukat a gyerekek.

A harmadik nap a Ceglédi Gyógy- és Termálfürdőben telt el. Délelőtt kemény munkával, összesen 10 juhar és kőris facsemetét ültetett a táboros csapat a strandon. Délután a tikkasztó hőségtől a medencékbe menekültek a gyerekek, de azért egy méta is belefért még a szabadban.

Csütörtökön délelőtt a Gubody-kertben padokat és a Kossuth Ferenc utcán falat festettek az ifjú városvédők. A Zöld Házak Cukrászda finoman hűsítő fagylaltjával és a Gubody-kertben játékos szusszanással fújták ki magukat a fiatalok, majd ebéd után könnyed kerékpározás indult a Vörösmarty térre. A KRESZ parkban, dr. Steiner Zsolt r. százados a rendőri munkáról beszélgetett a gyerekekkel. Ezután kerékpáros és rolleres közlekedési vetélkedőn mérték össze az ifjak a tudásukat és ügyességüket.

A pénteki nap igazi kihívást jelentett a maga 67 gyümölcsfájával a Gerje-parton. A faültetéshez több felnőtt városvédő és szülő is csatlakozott. Dr. Túri József védnöksége alatt, a több évtizedes álom valóra váltásával, elég hamar végzett a társaság. A jó ízű ebéd után a Gerje-parton tartott partin a jól megérdemelt munka utáni pihenés következett: métázás, közös éneklés, beszélgetés, kerékpározás.

A változatos programok, közös munka és szórakozás a sokszínű közösségből a legjobbat hozta ki. Az ifjak egyénileg és csapatban is megmutatták, hogy a kitűzött célokért megéri szorgalmasan tenni, dolgozni. Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik valamilyen formában támogatták a tábor előkészületeit, lebonyolítását, a közös munkát, kikapcsolódást! Hálásak vagyunk a segítségért és elismerő pillantásokért, a szülők által készített finom süteményekért! Bízunk benne, hogy jövőre akár a Sümegi-Ceglédi Örökségvédő tábor mellett ismét megvalósulhat egy ilyen csapatépítő, közösségfejlesztő tábor is. Hiszen így kétszer annyi jót és szépet tehetünk majd a városért és egymásért.

Bíró Beáta, táborvezető

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...