6.7 C
Cegléd
2024. március 29. péntek
spot_img

Pályázati pénzből újul meg a vadászház

A Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság Cegléd, Nyársapát és Törtel által határolt vadászterületén már ötven éve működik és a terület gazdája 2037-ig. Az idők során társaságunk területe és összetétele kisebb-nagyobb változáson ment keresztül, de nem kell szégyenkeznünk a tervszerű és jó gazdálkodásunk miatt. Apróvadas társaságként működünk 20 éves üzemterv és éves ütemtervek alapján.

Jó kapcsolatot ápolunk a földtulajdonosokkal, melynek alapja a tisztességes, egymás érdekeinek figyelembe vételén alapuló jószomszédi viszony. Cegléd városának vezetésével szintén jó a viszonyunk. 2017-ben a Kossuth napokhoz csatlakozva társaságunk volt a házigazdája a Gerje-menti Vadásznapoknak.

Vadászházunk Cegléd közigazgatási határánál van Nyársapát tőszomszédságában. A múlt század 70-es éveinek az elején vásárolta az akkori társaság a tanyát, mely már ekkor is 40-50 éves volt. az épület a mai kor igényeinek már nem felel meg, és a nagyobb mérvű felújításhoz pályázati pénzre volt szükségünk, mert önerőből nem tudtuk megoldani.

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Gerje-sztők Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület működési területére meghírdetett VP6-19.2.1.-38-8.1.1-17 kódszámú, Gerje-sztők Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület- Helyi Értékekre épülő turisztikai szolgáltatások fejlesztése: szálláshely szolgáltatások kialakítása, fejlesztése című felhívása alapján  a Ceglédi Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság, támogatási kérelmet nyújtott be. A pályázatunkat, – melynek címe: Vadászház felújítása – a minimum 70 pontot meghaladva 85 ponttal támogatásra alkalmasnak minősítették és a 3035098383 projekt azonosítóval ellátott projektet 9.999.999.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítették.

A felújítás vonatkozik az épület és a tetőszerkezet szükségszerinti javítására, valamint szigetelésére. Nyílászárók cseréjére, a belső tér átalakítására, vizesblokk áthelyezésére, festés-mázolás, hideg-meleg burkolás munkálataira és a külső környezet szebbé tételére.

Müller Zoltán építési vállalkozóval és Nyíri Mihály műszaki ellenőrrel kötöttünk szerződést. Az építési anyag vásárlására pedig a Buda-Házépítő Kft. adta a legjobb ajánlatot. A vírus okozta nehézségek miatt kicsit döcögősen indult a munka, de a kezdeti problémákon úrrá lettünk és teljes energiánkkal a felújításon serénykedünk.

Köszönjük az eddigi segítségeket, amit tagjaink és önkénteseink vállaltak és tettek, a folytatásról a későbbiekben is beszámolunk.

Földi Pál János, Ceglédi Széchenyi Zsigmond VT elnöke

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kilenc bajnoki meccs

A Ceglédi KK SE Kék Cápák hat korosztálya et...

Csáky András újabb csapata

Bemutatta jelöltjeit a Ceglédi Lokálpatrióta Klub Egyesület is, melynek...

Nagykőrösi szélhálmos

Egyelőre nem tudni, milyen ítélet várhat arra a nagykőrösi...

Jubiláló munkatársait köszöntötte az Infineon Technologies Bipoláris Kft.

A vállalat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen március 21-én...

Hogyan lehetsz személy- és vagyonőr?

  Az egyik legkeresettebb szakma manapság a személy- és vagyonőr....