5.7 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Polgármesteri közlemény

Dr. Csáky András polgármester a közösségi oldalán számolt be az elmúlt időszak ceglédi beruházásainak alakulásáról. A közleményben szerepel a közvilágítás, a mozi tetőfelújítása, kerékpárutak átadása és a város csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása is.

„Tesztüzemben az alkonykapcsolós közvilágítás: közel egyéves előkészítő munka után alkonykapcsolós közvilágítás működik a városban. Jelenleg az új rendszer tesztelése és finombeállítása zajlik, ezért előfordulhat, hogy a lámpák még nem a megfelelő időszakban kapcsolnak. Amennyiben észrevételük lenne a beállítással kapcsolatban (korán vagy későn kapcsol be a rendszer) jelezzék azt felénk. Köszönöm a környező 6 település polgármesterének pozitív hozzáállását, ugyanis az átállást csak együtt lehetett megvalósítani. Reményeim szerint legkésőbb a jövő héten a Kölcsey tér közvilágításának problémája is megoldódik.

https://www.facebook.com/100000909550462/posts/4441172379256370/

• Jó ütemben halad a mozi tetőzetének felújítása. Néhány héten belül elkészül a cserép borítás és reményeim szerint ezzel megszűnik az állandó beázás, mely a már korábban elvégzett energetikai felújítást rongálta. Az eltávolított pala veszélyeshulladék lerakó helyre kerül elszállításra.

• Átadták a forgalomnak a Puskaporos utcát és nemsokára a Pesti úti kerékpár utat is birtokba vehetik az biciklivel közlekedők. A Külső-Kátai úti kerékpár út átadásának határideje szeptember vége. Megvallom őszintén, kétségeim vannak, hogy a kivitelező tartani tudja a határidőt.

• Aláírásra került a felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményének felújítására, fejlesztésére szolgáló beruházás kivitelezési szerződése. A város korábbi pályázat révén 280 millió forint támogatást kapott erre. A beruházás keretében az alábbi létesítmények építése és felújítása valósul meg:
-Malomtó széli árokrendszer rekonstrukciója, esés növelése, becsatlakozó utcák bekötése, „Tesco tározó tó” kotrása;
-Szűcs telep „C2”-es elvezetőjének rekonstrukciója, becsatlakozó utcák bekötése
-Mező utca csapadékvíz elvezetésének javítása
-Cigányszéki főcsatorna kotrása
A kivitelezési megkezdésének időpontja 2020. szeptember
A kivitelezés tervezett befejezési időpontja: 2021. ősze.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...