4.2 C
Cegléd
2024. április 19. péntek
spot_img

Rendkívüli szünet a katolikus iskolában

Szeptember 7-étől az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet rendelt el a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolában több pedagógus igazolt covid-fertőzése kapcsán. „A rendkívüli szünet végdátumát a hivatal – a járványhelyzet alakulásától függően új határozatban állapítja meg.” – áll a szeptember 6-án kelt határozatban, amelyet csak a mai napon kaptak meg és tettek közzé az oktatási intézményben. A katolikus iskola igazgatója, Sági Anikó az elmúlt napokban több bejegyzésben tájékoztatta a szülőket az intézmény közösségi oldalán, de mivel a hivatal határozatára vártak, meglehetősen sok bizonytalanság alakult ki a helyzet kapcsán.
„Kedves Szülők és Diákjaink! Az igazolt pozitív koronavírus tesztek kapcsán iskolánk minden pedagógusa és minden technikai dolgozója karanténban van. A fennálló helyzetben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el az adott intézményben rendkívüli tanítási szünetet. A rendelkezés 2020. 09. 06. 17 óráig nem érkezett meg! Mint az iskola igazgatója, 2020. 09. 07. (hétfő) 16 óráig igazgatói szünetet írok ki, remélve, hogy megérkezik a hivatalos rendelkezés. Iskolánk ilyen feltételek között nem tud gyermekfelügyeletet és étkeztetést sem biztosítani, ezért kérem a kedves szülőket, hogy segítsék és támogassák egymást ebben a rendkívül nehéz helyzetben.” – fogalmazott az igazgató tegnapi bejegyzésében.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3234126846640662&id=375846175802091

Egy nappal korábban így foglalta össze az eseményeket röviden főként a facebook kommentekre reagálva: „Két pedagógusunk COVID- tesztje pozitív lett. A pedagógusok augusztus 27-től otthon vannak, nem találkoztak gyerekekkel és szülőkkel sem. Egyikük sem volt külföldön az utóbbi néhány hónapban! A megelőzés és a biztonság fokozásáért, minden pedagógusunk és technikai dolgozóink is karanténban vannak. Minden iskola és annak vezetése köteles megtartani az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott járványügyi intézkedéseket, attól nem térhet el! Az osztályfőnökök továbbítják az aktuális információkat a szülők felé. Kérem, hogy bejegyzéseikben ne az acsarkodásra, rémhírek keltésre fókuszáljanak, hanem próbálják a fennálló helyzetet fegyelmezetten kezelni! Mindenkit arra biztatok, hogy imádkozzunk együtt pedagógusaink gyógyulásáért, a járványügyi helyzet megoldásáért és családjainkért!”
Dr. Csáky András polgármester szeptember 5-én írt a közösségi oldalán arról, hogy semmilyen értesítést nem kapott az ügyben, pedig több megkeresés érkezett hozzá a szülők részéről. A polgármester akkor azt közölte az iskolában „nagyon sok személy esetében rendeltek el zárlatot, azért mert fertőzött személlyel érintkezett.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...