12.7 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

11 beteg, és 147 karanténba helyezett személy van Cegléden

A szeptember 10-ei járványügyi adatok drasztikus emelkedést mutatnak a 10 nappal korábbi értékekhez képest Cegléden. Szeptember 1-jén 20 fő volt külföldi út miatt járványügyi megfigyelés, 3 fő igazolt beteggel találkozott zárlat alatt és 1 fő igazolt beteg járványügyi elkülönítés alatt.
Dr. Csáky András polgármester most is közzétette a számokat: “Tájékoztatom Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályától a mai napig érkezett járványügyi megfigyelés, zárlat, elkülönítés elrendelő illetve feloldó határozatok alapján jelenleg Cegléden:
25 fő van járványügyi megfigyelés alatt (külföldről érkezett),
147 fő van járványügyi zárlat alatt (igazolt beteggel találkozott),
11 fő van járványügyi elkülönítés alatt (igazolt beteg, otthonában, nem igényel kórházi ellátást).”
A polgármester közleményében hozzáteszi: „Amint az várható volt, városunkat sem kerüli el a járvány un. második szakasza. Hála Istennek egyik beteg sem igényel kórházi ellátást. További esetszám emelkedés várható. Mindenkit kérek a fokozott óvatosságra, zárt térben a maszk viselésére, ahol kézfertőtlenítő került kihelyezésre annak használatára és a távolság tartásra. Az óvintézkedések betartásával előzhetjük meg a nagyobb bajt.” Dr. Csáky András azt is közölte a lakossággal, hogy hétfőtől két hétig szabadságon lesz, de folyamatosan elérhető és ha szükséges a munkatársakkal is kapcsolatot tart.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4513921221981485&id=100000909550462

Nagykőrösön is emelkedett a karanténban lévők száma. Dr. Czira Szabolcs polgármester közleménye szerint: „Nagykőrös közigazgatási területén 1 fő koronavírusos beteget tartanak nyilván, 10 fő kontaktszemély van járványügyi zárlat alá helyezve, továbbá 17 fő külföldről érkező van járványügyi megfigyelésre házi karanténban.”

A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola után a Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Technikumában is megjelent a vírus. A 11/B osztály digitális munkarendben folytatja a tanévet. – írta az intézmény közleménye.
„Egyik tanulónk 2020. szeptember 3-tól édesapja lázas állapota miatt nem jött iskolába. Az azóta elvégezett tesztek igazolták a COVID fertőzést. Az intézkedés csak az adott osztályt, illetve az érintett diákot tanító oktatókat érinti. A szükséges tájékoztatást az illetékes hatóságok irányába is megtettük, így fenti lépésünket a népegészségügyi hatósággal egyeztetve tettük meg.” – tájékoztat a közlemény.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...