3.5 C
Cegléd
2024. április 20. szombat
spot_img

Járványügyi intézkedések

Cegléd Város Önkormányzata közleményt adott ki a koronavírus járvány ceglédi megjelenésével kapcsolatos szabályokról, intézkedésekről: “A koronavírus-járvány sajnos Cegléden is megjelent, több pozitív esetről, igazolt fertőzöttről is tudunk.
– A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolában határozatlan időre rendkívüli szünetet rendeltek el.
– A szociális otthonban és a kórházban teljes látogatási tilalom van érvényben.
– A piacon, a közintézmények (művelődési ház, könyvtár, stb.) épületeiben a maszk használata ajánlott. Az üzletekben és a közösségi közlekedés során kötelező a maszk használata!
– A városi rendezvényeket nem tartjuk meg, illetve elnapoljuk.
– A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatalban kötelező a maszk használata a dolgozók és az ügyeiket intézők számára egyaránt. A fertőzés szempontjából a kiemelt ügyfélforgalmat bonyolító irodákban az ügyfeleket és munkatársakat egyaránt plexi fallal védjük, melynek beszerzése folyamatos.
– Kérjük a polgári házasságkötésen megjelenő vendégeket, hogy a Városháza épületében való tartózkodás során végig viseljenek maszkot, és használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket.
– Az önkormányzat fenntartásában működő intézmények (óvodák, bölcsődék) zavartalanul működnek, de szervezeti egységenként más szabályokat alkalmaznak. Kérjük, hogy folyamatosan figyeljék az általuk kiadott ajánlásokat, és ezeket maradéktalanul tartsák be, mindannyiunk érdekében.
– Ha bármilyen egészségügyi problémájuk van, telefonon először a háziorvosukat keressék meg.

https://www.facebook.com/CeglediPanorama/posts/3626337457410819

Nyomatékosan kérjük Önöket, használják a szájat és az orrot takaró maszkot! A védőoltás bevezetéséig ez az elsődleges és legfontosabb védekezési eszközünk, valamint az ajánlott, egymástól legalább 1,5 méteres távolság betartása. Mind a maszk, mind a távolságtartás közös érdekünk!
Kérjük, a hivatalos információkért, közleményekért kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu, a http://nnk.gov.hu valamint a http://cegled.hu oldalt. A fenti intézkedések visszavonásig vannak érvényben.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...