5.1 C
Cegléd
2024. március 7. csütörtök
spot_img

21 ember ellen emelhetnek vádat

A ceglédi rendőrök kettőt befejeztek a hónapok óta tartó, új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezet felszámolását érintő nyomozások közül és vádemelési javaslatot nyújtottak be 21 személlyel szemben – közölte a rendőrség a honlapján.

A tavaly kezdődött felderítés előrehaladtával gyarapodott az eljárások, a gyanúsítottak, a vagyonvisszaszerzést célzó lefoglalások száma, valamint a lefoglalt új pszichoaktív anyagok mennyisége.

A bűnszervezet felszámolása több felvonásban zajlott, alkalmanként akár több száz rendőr, több tucat szolgálati autó mozgatásával. Az egyes akciók tervezése és kivitelezése ellentmondást nem tűrő elfogásokat eredményezett. Az egyszerre, egy időben végrehajtott realizálások után megteltek a bűnjelkamrák és a rendőrségi fogdák,
olvasható a közleményben.

A most befejezett két eljárás 21 gyanúsítottját Pest megyei és Jász-Nagykun-Szolnok megyei címeken fogták el. Kettő jelenleg is letartóztatásban van, négy ellen bűnügyi felügyeletet rendelt el a bíróság. A gyanúsítottak kisebb nagyobb tételben adták-vették a kréta, hópihe, kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot. Többen jelentős haszonra tettek szert, miután a drogot a beszerzési ár többszöröséért adták tovább ügyfeleiknek grammonként.

A bejelentett munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkező gyanúsítottak törvénytelenül szerzett vagyonukat leginkább felélték, egy részét visszaforgatták és állandó vevőkört építettek ki.

A ceglédi rendőrök több száz intézkedését tartalmazó, több ezer oldalnyi nyomozati irattömeget vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek – írta a rendőrség.

Fotók, videók: rendőrség

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan fejleszti a logikus gondolkodást a pasziánsz?

Az ingyenes online pasziánsz mindig is népszerű választás volt...

8 tipp, hogy az esküvőd életed egyik legszebb napja legyen

Minden bizonnyal görcsbe rándul a gyomrod, ha a közelgő...

Lépcsőzés az egészségért

2024. márciusát kórházi Egészségfejlesztési Irodánk kezdeményezésére a „Lépcsőn járj,...

Lapáttal verte a szomszédját

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat...

Újabb beruházási botrány

„150 millió forint támogatásból újulhat meg Cegléden a Török...