15.4 C
Cegléd
2024. március 5. kedd
spot_img

Polgármesteri tájékoztató

A legfrissebb járványügyi helyzet ismertetése mellett dr. Csáky András polgármester több beruházással kapcsolatos bejelentést tett a közösségi oldalán megjelent tájékoztató bejegyzésében. A hétfői adatok szerint Cegléden „22 fő van járványügyi megfigyelés alatt (külföldről érkezett), 46 fő van járványügyi zárlat alatt (igazolt beteggel találkozott), 16 fő van járványügyi elkülönítés alatt (igazolt beteg, otthonában, nem igényel kórházi ellátást).”

A tájékoztatóban szerepelt a sportcsarnok felújítására vonatkozó vállalkozói szerződés hétfői aláírása és egy lakossági megkeresés, melyben „bankautomata elhelyezését kérték a Pesti úti ALDI áruházhoz. A kérést továbbítottam számlavezető pénzintézetünk felé. Az OTP Bank fiókigazgatója arról tájékoztatott, hogy a kérést továbbították az illetékes személy felé és bízik benne, mihamarabb megoldódik ez a probléma.” – írta a polgármester.

A Jászberényi úti felüljáró felújításával kapcsolatban megfogalmazódó számos véleményre, kritikára, javaslatra is reagált a város első embere: „Korábban már tájékoztattuk a közvéleményt, hogy a felüljárón – pályázati pénzből – megépítendő kerékpárút kivitelezésére a közbeszerzési eljárás elindult. Ehhez kapcsolódóan kerestük meg az állami közútkezelőt, mint a felüljáró üzemeltetőjét, hogy még a kerékpárút építése előtt, a felüljárót újjá kellene építeni. 4-5 évvel ezelőtt az un. kopóréteg felújításra került, de igen hamar az aszfalt felület töredezni kezdett. Műszaki vizsgálat azt állapította meg, hogy az alépítmény gyengesége okozza a töredezést, azaz az alépítmény cseréjére is szükség van. Az újjáépítés mintegy 200 millió forintba kerül, melyet a közútkezelő vállalt magára. Tekintettel arra, hogy a teljes útpálya szerkezet felújításra kerül, – az építkezés idejére – teljes szélességben le kell zárni a felüljárót és sajnos a félpályás megvalósítás nem lehetséges. Az építkezés alatt a gyalogos forgalom zavartalanul folyhat. Több okból nem lehet a beruházást jövő nyárra halasztani. A megrendelőnek most áll rendelkezésre a pénz, amit az idei esztendőben el kell költenie. Elhúzódó beruházás költsége emelkedni szokott. Amennyiben halasztunk, a kerékpárút megvalósítása is kétségessé válik. Tisztában vagyunk vele, hogy torlódások várhatók a kerülő utakon, de úgy gondoljuk, hogy ez a kényelmetlenség megéri, hogy mind a felüljáró megújuljon, mind a kerékpárút megépítésre kerüljön. Ez utóbbi jövőre várható és akkor félpályás lezárás várható. A külső Kátai úton a világítás kiépítésre került, azt várjuk, hogy az áramszolgáltató az engedélyek alapján rákösse a hálózatra a lámpatesteket.” – fogalmazott a polgármester.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...